Espanya goleja Israel (18-2)

Waterpolo. L’equip de Miki Oca s’ha mostrat molt superior i ha pogut donar descans a alguna de les seves millors jugadores

La selecció espanyola, amb dotze jugadores catalanes, ha cobert amb bona nota el tràmit contra Israel (18-2) i continua amb bon peu el seu periple en l’europeu de Budapest. Miki Oca s’ha permès el luxe de prescindir d’alguna de les seves millors jugadores (Laura Ester, Maica García, Roser Tarragó i Anni Espar), però no ha estat cap obstacle per superar el rival amb molta contundència.

L’equip espanyol, amb Maria Elena Sánchez sota els pals, ha començat més entonat en defensa que no pas en atac, però ha pogut resoldre el primer quart amb un parcial de 3-0 gràcies a un xut de Bea Ortíz, i a dos penals executats per Paula Crespí i Judit Forca. L’equip de Miki Oca ha anat a més. Ha imprès més ritme al seu joc, s’ha trobat més còmode dins la piscina i ha ampliat la renda gràcies a les dianes en transicions ràpides de Clara Espar i Bea Ortíz, i a dues canonades d’Irene González des de l’arc. Israel ha necessitat més de 11 minuts per anotar el seu primer gol (7-1). El tercer quart ha estat demolidor (7-1). Leitón, molt marcada, ha pogut anotar per fi des de la boia, però han estat les jugadores exteriors (Ortíz, Forca i Clara Espar), que han castigat el seu rival amb la seva velocitat i efectivitat. L’últim quart s’ha segellat amb un parcial de 4-0 per completar el 18-2 final. En l’aspecte golejador han destacat les cinc dianes de Bea Ortíz, i les quatre de Clara Espar i Judit Forca, mentre que Sánchez, amb deu aturades, també ha brillat sota els pals.