Ciclisme

La Garmin Titan Desert torna a la muntanya

Ciclisme. Arrencarà a Boumalne Dades i acabarà a Maadid, amb un total de 639 km de recorregut i un desnivell aculmulat de 7.269 m

Els organitzadors de la Garmin Titan Desert han presentat aquest migdia el recorregut de la 15a edició de la clàssica prova de BTT, en què la muntanya tornarà a guanyar protagonisme. “Hi haurà un 40% de muntanya i un 60% de desert”, ha revelat el director tècnic de la prova, Manuel Tajada. La cursa es disputarà del 19 al 24 d’abril, arrencarà a Boumalne Dades, en l’Atles marroquí, i finalitzarà a Maadid. En total, es recorreran 639 km, amb un desnivell acumulat de 7.269 m, repartits en sis jornades.

Després del poc terreny muntanyós de l’última edició, en el 15à aniversari d’aquesta aventura esportiva es tornarà a posar a prova la capacitat escaladora dels seus participants. Les dues primeres etapes tindran uns desnivells acumulats pròxims als 2,000 m en la primera jornada, i més de 2.600 m en la segona.

Miguel Indurain, protagonista

La 15a edició de la Garmin Titan Desert tindrà un protagonista molt especial, el navarrés Miguel Indurain, guanyador de cinc Tours i dos Giros. “Aniré a intentar a acabar-la, a superar les sis jornades. Serà com una cursa més, però amb la intenció de finalitzar-la. Quan he escoltat que hi hauria dos cims de més de 2.000 m m’he espantat una mica”, ha confessat Indurain, que ha admès la seva poca experiència en aquest tipus de curses de BTT. “Per mi tot és novetat. Em conec bé els Pirineus, els Alps i els Dolomites, però no he estat mai al Marroc, ni conec els seus paisatges. Ja que debuto en aquesta especialitat, que sigui en la millor cursa”, ha destacat en deferència als organitzadors. L’osonenc Melcior Mauri, amb qui compartirà l’equip KH-7, ha estat el principal artífex de la participació del corredor navarrés. “Feia temps que m’insistia i al final m’ha convençut. Serà una nova experiència. Em deixaré aconsellar per ell. Encara estic buscant material, rodes i suspensions, però vaig a poc a poc”, ha explicat. Tampoc faltarà a la cita Josep Betalú, el vencedor de les quatre últimes edicions: “Amb la possibilitat de guanyar una cinquena Titan i la participació d’Indurain ja estic començant a notar la pressió”,

La marca Titan s’expandeix i aquest any s’engega el repte de les Titan Series, amb les curses d’Aràbia Saudita (del 29 de gener a l’1 de febrer) i de Mèxic, en la zona de la Baixa Califòrnia (del 13 al 15 de novembre). Per a la Titan del Marroc ja hi ha jns 591 inscrits, un 15% més de l’any passat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)