Espanya signa les taules contra Hongria (11-11)

Waterpolo. L’equip de David Martín ha reaccionat després del primer quart (4-2) i es jugarà el primer lloc de grup en l’última jornada

La selecció espanyola ha acabat signant les taules contra Hongria (11-11) en un partit en què ha anat de menys a més i que en l’últim quart se li ha escapat de les mans amb un gol de Zalanki a 40 segons per al final. La bona direcció i els quatre gols de Felipe Perrone i les aturades de Dani López Pinedo (10) han estat dos dels factors claus per neutralitzar la qualitat dels jugadors hongaresos. El goal-average després de la jornada de dissabte, en què Espanya s’enfronta a Turquia, i Hongria a Malta, decidirà quin dos dels equips accedeix directament als quarts de final de l’europeu o ha de passar pel peatge dels vuitens de final.

L’equip magiar ha començat marcant el ritme. Aprofitant tres de les quatre superioritats, el conjunt local ha pres la iniciativa davant una Espanya que ha donat excessives facilitats defensives i amb poca fluïdesa en atac. Munárriz, en una doble superioritat, i Perrone, després d’una recuperació de pilota, han marcat els dos gols del conjunt de Martín en els primers 8 minuts (4-2). En el segon quart els vigents subcampions del món i d’Europa han ajustat la defensa. Perrone, altre cop, ha exercit el seu savoir faire per retallar diferències i el conjunt espanyol s’ha sabut sobreposar a algunes decisions arbitrals més que discutibles. Han exclòs a López Pinedo per no guardar la posició en un penal, però Munárriz ha aturat el llançament de Manhercz des dels 5 metres. Un gol de Delgado en superioritat ha tancat el parcial de la primera meitat en 5-4.

Després de la represa, l’equip espanyol ha resistit l’intercanvi de cops amb els gols de Larumbe, Granados, Perrone i Fran Fernández, que signava l’empat amb un últim quart per jugar (8-8). Ja en el període definitiu, un sorprenent llançament de Granados deixava el conjunt espanyol per primer cop amb avantatge en el marcador. Varga donava un respir al seu equip i tornava a restablir un equilibri que ja s’ha mantingut fins al final. Mallarach i Perrone, amb la seva quarta diana, tornarien a avançar el conjunt de David Martín, però els hongaresos no han reaccionat i han acabat salvant l’empat a l’últim instant.