Les semifinals, més a prop

Handbol. La selecció espanyola s’aplica en defensa en la segona part per superar Àustria, mantenir la imbatibilitat i acostar-se a les medalles

ESPANYA 30 ÀUSTRIA 26

ESPANYA:Rodrigo Corrales, Solé (1), Entrerríos (4), Álex Duixebàev (2), Cañellas (1), Viran i Ariño (4) –set inicial– Aleix Gómez (3), Figueras (4), Aguinagalde, Fernández (3), Maqueda (6), Sarmiento (2), Guardiola, Dani Duixebàev i Gonzalo Pérez de Vargas (p).ÀUSTRIA:Eichberger, Weber (3), Bozovic (5), Zeiner (2), Bilyk (3), Frimmel (4) i Posch (2) –set inicial–, Wöss (1), Dicker (2), Herburger, Zivkovic, Wagner (2), Jochmann (1), Hutecek (1), Santos i Bauer (p) .PARCIALS:3-3, 8-6, 9-9, 11-10, 13-14, 17-16; 19-18, 23-19, 24-20, 26-22, 29-23, 30-26.

L’equip espanyol manté la imbatibilitat en l’europeu d’handbol i camina amb pas ferm cap a les semifinals. S’hi classificarà si demà supera Belarús en el penúltim partit de la segona fase. La selecció que dirigeix Jordi Ribera va derrotar ahir Àustria en territori enemic (Viena), en un partit en què la defensa de l’equip en la segona part va trencar la resistència dels austríacs.

Els centreeuropeus van demostrar en la primera part les seves principals virtuts: velocitat en atac, agressivitat en defensa i el poderós braç de Bozovic com a arma llancívola. L’equip de Ribera, amb tot, va respondre a l’exigència corrent tant o més que els jugadors rivals. Ariño, en aquest sentit, va ser imparable en els primers minuts (4 de 4). Dos gols d’Àlex Duixebàev van marcar la primera diferència (8-5), però els austríacs no van canviar el guió i després de recuperar passades erràtiques dels centrals espanyols van capgirar el partit (9-10) tot i que Corrales va protagonitzar grans aturades. En els minuts finals de la primera part els de Ribera van tornar a sentir-se còmodes amb accions plenes de coratge de Maqueda i l’aparició, tardana però efectiva, d’Adrià Figueras (17-16).

En la segona meitat Ribera va canviar la defensa (de 5-1 a 6-0) i Àustria, malgrat el suport de l’afició, no va trobar solucions per penetrar. El combinat espanyol, dirigit amb excel·lència per Raúl Entrerríos, va explotar el contraatac amb eficàcia i quan va marcar la seva màxima diferència (25-20) ja no va patir per la victòria. Maqueda (6 gols) va ser el màxim golejador i millor jugador del partit.