Espanya perd clarament contra els Països Baixos (6-10)

Waterpolo. L’equip de Miki Oca s’ha mostrat negat de cara a porteria en els dos primers quarts (1-6)

La selecció espanyola ha perdut clarament contra els Països Baixos (6-10) en l’últim partit de la lligueta de l’europeu i s’haurà de conformar amb el segon lloc de grup. Espanya s’enfrontarà dimarts contra el perdedor de Rússia-Grècia, mentre que el conjunt holandès, com a primer de grup, tindrà un partit més assequible contra Eslovàquia. Les vigents campiones europees han superat el conjunt espanyol en totes les facetes del joc i han encarrilat la victòria en els dos primers quarts (0-2, 1-4, 2-2 i 3-2). L’exportera del CN Mataró Debby Willemsz, amb 14 aturades de 20 llançaments també ha estat un dels factors desequilibrants.

L’equip holandès ha colpejat primer. Megens, en un llançament només començar, i Keuning, en superioritat, han avançat el conjunt oranje davant un equip espanyol espès en atac, incapaç de superar la porteria defensada per l’exjugadora del CN Mataro Debby Willemsz. El panorama no ha canviat en el segon quart. Al contrari, les vigents campiones han continuat marcant el ritme de joc i ampliant el seu avantatge. Van der Sloot, de penal, i Sleeking, de lluny, feien més gran l’escletxa. Han hagut de passar més de 13 minuts perquè Paula Leitón, després d’una recuperació, anotés el primer gol per a Espanya. El conjunt d’Arno Havenga no s’ha immutat i Stomphorst i Van de Kraats, en un contraatac, ha tancat la primera meitat amb un contundent parcial d’1-6. A l’equip de Miki Oca no li sortia res i Willemsz li aturat un penal a Tarragó per tancar uns primers 16 minuts per oblidar.

Després de la represa, les forces s’han equilibrat. Maica, en superioritat i d’esquenes a porteria, i Bea Ortíz, en el primer des de l’arc han respost a l’envestides rivals en el tercer quart (3-8). Maica, Pili Peña, en un contraatac, i Tarragó, en un xut des dels 9 metres, han segellat un parcial de 3-0 i han fet somiar en la remuntada (6-8). Holanda, però, ha tallat la reacció hispana i han arrodonit la seva gran victòria amb dues dianes més, a càrrec de Van der Sloot i Sevenich.