Waterpolo

L’equip espanyol s’estavella contra els Països Baixos

Waterpolo. El conjunt de Miki Oca no troba la fórmula per superar la defensa ‘oranje’, especialment en la primera meitat, i queda emparellat amb Grècia en els quarts de final de l’europeu

ESPANYA 6 PAÏSOS BAIXOS 10

ESPANYA:Ester; Bach, A. Espar, Ortíz (1), Tarragó (1), González, C. Espar, Peña (1), Forca, Crespí, Maica (2), Leitón (1) i Sánchez.PAÏSOS BAIXOS:Willemsz; Megens (3), Genee, Van der Sloot (2), Wolves, Stomphorst (1), Rogge, Sevenich (1), Keuning (1), Joustra, Van de Kraats (1), Sleeking (1) i Koenders.PARCIALS:0-2, 1-4, 2-2 i 3-2.ÀRBITRES:Stavridis i Naumov.COMENTARI:Última jornada de la primera fase al Duna Arena de Budapest.

La selecció espanyola, amb dotze jugadores catalanes, es va estavellar en la defensa dels Països Baixos, especialment en els dos primers quarts, i haurà de transitar el tram final de l’europeu pel camí més costerut. Com a segona de grup, el rival de quarts de final serà Grècia, que ahir perdre contra Rússia (7-12), mentre que el combinat oranje se les heurà amb Eslovàquia, un contrincant molt més assequible. Els altres emparellaments de quarts de final seran Hongria-França, i Itàlia-Rússia.

Els dos primers quarts van marcar el desenllaç del duel pel lideratge de grup. El balanç ofensiu ho deixava clar: 1 de 16 per a les espanyoles i 6 de 8 per a les neerlandeses. Els Països Baixos van fer tota una demostració de fortalesa defensiva i van neutralitzar el poderós joc exterior hispà. Les de Miki Oca no trobaven la fórmula per perforar la defensa avançada del rival, amb l’exportera del CN Mataró Deby Willemsz incommensurable sota els pals (acabaria el partit amb 14 aturades de 20 llançaments). Espanya va necessitar més de 13 minuts, amb un rebot aprofitat per Paula Leitón, per inaugurar el marcador. Ni des del punt de penal va poder retallar diferències Roser Tarragó –el va aturar Willemsz– i es van tancar dos primers quarts per oblidar, amb un parcial prou contundent, d’1-6.

Després de la represa, les forces es van equilibrar. Maica, en superioritat i d’esquenes a porteria, i Bea Ortiz, en el primer gol des de l’arc, van respondre a les envestides rivals en el tercer quart (3-8). Maica, culminant una bona assistència de Bea Ortiz, Pili Peña, en un contraatac, i Tarragó, en un xut des de més enllà dels 6 metres, segellaven un parcial de 3-0 (6-8) a l’inici del quart definitiu i obrien una escletxa per a l’esperança. La reacció del conjunt espanyol, però, es va esvair amb dues genialitats de les holandeses, que amb un xut des de l’extrem de Van der Sloot i un revés de Sevenich des de la boia sentenciaven la clara i merescuda victòria oranje.

Els de David Martín contra Alemanya

La selecció espanyola masculina juga avui (16 h) els vuitens de final de l’europeu contra Alemanya, un rival amb molt menys potencial que els vigents subcampions europeus i mundials. “Crec que som superiors i s’ha de demostrar. De totes maneres, són partits perillosos. Ells sortiran sense pressió i haurem d’estar molt atents, amb tensió i ordre”, analitzava, ahir, el seleccionador David Martín. L’entrenador barceloní també va passar balanç de la fase de grups: “Estem molt bé en atac, generem oportunitats de gol, però en defensa hem de collar més. Ens interessen marcadors curts i els 11 gols del dia d’Hongria no són idonis per als nostres interessos.”

Si es compleix la lògica i Espanya supera Alemanya, s’enfrontaria a Sèrbia, que ha accedit directament a quarts de final com a primera del grup B.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)