Tennis

Barty, el somriure d’un país en alerta

Tennis. La número 1 del món cedeix els guanys econòmics a les víctimes dels incendis i aspira a ser la primera del país a aixecar l’obert d’Austràlia des del 1978

Austràlia, un país on el tennis és un dels esports nacionals, espera des del 1978 que algun dels seus herois triomfi en el seu Grand Slam, campionat que ha començat aquesta matinada. En aquella ocasió, Chris O’Neil va tocar la glòria quan el torneig encara es jugava sobre gespa. La gran esperança és, aquesta vegada, la jove Ashleigh Barty, de 23 anys i número 1 mundial. Aquesta mateixa setmana, ha estat nomenada Ambaixadora de l’Any al seu país i, dissabte, va conquerir el títol a Adelaida, fet que certifica la seva ambició i un estat de forma envejable. Barty, a més, va donar el premi econòmic del primer torneig de l’any (Brisbane), en què va ser finalista en dobles, a la Creu Roja i a les víctimes dels incendis del seu país.

Barty, que s’estrenarà aquest matí a la pista centra contra la ucraïnesa Lesia Tsurenko, va caure, el 2019, en els quarts de final en un torneig que coneix perfectament perquè va debutar en el quadre gran amb només 15 anys el 2012, quan ja era una de les grans promeses del país. El 2011, havia aixecat el títol júnior a Wimbledon.

La glòria

Per a Barty tot va canviar l’any passat amb la victòria a Roland Garros i el número 1 mundial. Això l’ha convertida en un dels personatges més influents del seu país i en l’esportista femenina més admirada. El focus mediàtic està posat en un hipotètic enfrontament, que arribaria a semifinals contra Serena Williams, que té una nova oportunitat per igualar els 24 majors de Margaret Court, precisament la millor jugadora australiana de tots els temps, el mirall no només de Barty, sinó de qualsevol jugadora que comença a jugar a tennis. “Tal com jo ho veig, hi ha 128 candidates al títol. No crec que en puguem descartar cap. Aquesta és la millor part del nostre esport: no hi ha certeses ni garanties.” De fet, des del 2017, només Osaka, defensora del títol a Melbourne, i Halep han aconseguit guanyar en dos Grand Slams diferents. Abans i després, hi ha hagut triomfs de la mateixa Barty, Andreescu, Kerber, Stephens Wozniacki, Muguruza, Ostapenko i Serena Williams. Barty, a més, recorda que la seva primera rival, que no és top 100, ja la va guanyar fa dos anys a Brisbane i amb gran autoritat (6-3 i 6-2). Tothom sap, amb tot, que la Barty d’ara no és la mateixa que la del 2018.

PROTAGONISTA

Hi ha 128 candidates al títol. Aquesta és la millor part del nostre esport: no hi ha certeses
Ashleigh Barty
Jugadora australiana

Amenaça de tempesta

Mentre a la costa de Sydney encara lluiten contra els incendis, a Melbourne, més al sud del país, l’amenaça de fortes tempestes pot provocar les primeres anul·lacions massives de tots els partits que es juguen a les pistes auxiliars. La probabilitat de pluja s’acosta avui cap al cent per cent. Badosa havia de jugar, de matinada, contra Larsson.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)