Espanya ja és als quarts de final de l’europeu

Waterpolo. La selecció estatal, amb set jugadors catalans, té un partit plàcid de vuitens de final contra Alemanya i demà s’enfrontarà a Sèrbia

ALEMANYA 6 ESPANYA 12

ALEMANYA:Schenkel, Reibel (1), Van der Bosch, Real (2), Schulz, Juengling, Strelezkij (1), Gielen (1), Stamm, Cuk, Restovic, Eidner (1) i Goetz (p.s.).ESPANYA:López Pinedo, Munarriz (3), Granados (5), Sanahuja, De Toro (1), Larumbe, Delgado (2), Fernández, Tahull, Perrone (1), Mallarach, Bustos i Lorrio (p.s.).PARCIALS:1-1, 3-6, 0-3 i 2-2.ÀRBITRES:Svetlana Dreval (Rússia) i Boris Margeta (Eslovènia). Van excloure definitivament Juengling, d’Alemanya, i Bernat Sanahuja, d’Espanya.

La selecció espanyola masculina no va tenir cap problema per guanyar Alemanya per 6-12 en els vuitens de final de l’europeu i es va classificar per als quarts com s’esperava. El pròxim rival de l’equip estatal, amb set jugadors catalans, serà Sèrbia (demà, 17.30 h), que hi va accedir directament en ser primera de grup. El guanyador d’aquest enfrontament passarà a les semifinals i a lluitar per les medalles europees.

El conjunt alemany només va oposar una mica de resistència en el primer quart (1-1) gràcies a les vuit aturades que va fer el seu porter, Moritz Schenkel. Tres gols en un minut i mig en l’inici del segon període van donar un clar avantatge a Espanya, que després només va anar ampliant el resultat fins al 4-7 del descans. Álvaro Granados va marcar quatre gols –dels seus cinc gols en el partit– en aquest tercer període i va ser el jugador més destacat del combinat estatal.

La defensa de la selecció estatal que dirigeix David Martín va ser bona durant tot el partit i en el tercer quart va saber mantenir la porteria a zero amb un parcial de 0-3. El porter Dani López Pinedo va destacar amb nou aturades de quinze llançaments durant el partit. En els darrers vuit minuts l’equip estatal es va relaxar una mica. Els alemanys van marcar dos gols consecutius en els primers minuts però els jugadors estatals van reaccionar, van anivellar el resultat (2-2 de parcial) i van certificar la victòria que els situa en els quarts de final i una mica més a prop de la lluita per les medalles.

Les noies, contra Grècia en els quarts

La selecció espanyola femenina, amb dotze jugadores catalanes, buscarà avui el pas a les semifinals de l’europeu contra Grècia (17.30 h). El seleccionador estatal, Miki Oca, diu del rival: “Té jugadores noves i ho ha notat en l’inici del campionat, però ha anat creixent durant la competició i serà un rival molt perillós.”