Handbol

Classificada per a la semifinal

Handbol. La selecció espanyola derrota Bielorússia en el seu grup de l’europeu i demà es jugarà la primera posició en el partit contra Croàcia. Gonzalo Pérez de Vargas brilla a la porteria

BIELORÚSSIA 28 ESPANYA 37

BIELORÚSSIA:Saldatsenka, Vailupau (7, 4 p.), Shylovich (1), Karalek (3), Bokhan, Kulesh (6) i Yurynok (3) –equip inicial–; Kishou (p.s.), Brouka, Pukhouski (1), Nikulenkau (1), Shumak, Baranau (2), Lukyanchuk (2), Padshyvalau (1) i Gayduchenko (1).ESPANYA:Pérez de Vargas, Solé (7, 4 p.), Maqueda (6), Raúl Entrerríos (2), Cañellas (1), Ariño (1) i Aginagalde (1) –equip inicial–; Corrales (p.s.), Ángel Fernández (7), Alex Duixebàev (5), Sarmiento (1), Goñi (1), Figueras, Morros, Aleix Gómez (5, 2 p.) i Gedeón Guardiola.PARCIALS CADA CINC MINUTS:3-2, 6-5, 8-8, 11-12, 14-15 i 16-17 (descans), 19-21, 20-25, 22-28, 24-31, 25-34 i 28-37.ÀRBITRES:Santos i Fonseca (Portugal). Van expulsar per tres exclusions Karalek, i van excloure Bokhan, Lukyanchuk, Alex Duixebàev i Goñi.

La selecció espanyola es va classificar per a la semifinal de l’europeu derrotant per 28-37 Bielorússia en el seu grup. L’equip que dirigeix el sarrianenc Jordi Ribera i que té sis jugadors catalans es jugarà amb Croàcia acabar en la primera posició de grup. Els dos equips s’enfrontaran dimecres (16 h) en el darrer partit d’aquesta fase i la selecció espanyola en farà prou amb un empat per acabar primera.

El combinat estatal no va començar bé el partit i els bielorussos es van avançar amb un 5-2 en el minut 6. Espanya va perdre massa pilotes i la defensa no funcionava. L’equip es va asserenar i amb un parcial d’1-5 es va situar al davant en el marcador en el minut 13 (6-7). A partir d’aquí hi va haver un intercanvi de gols a les dues porteries. Aquesta primera meitat va ser anivellada i Espanya no va aconseguir distanciar-se en el marcador. Al descans es va arribar amb un ajustat 16-17, amb un últim gol de Ferran Solé de penal, que va ser el millor del primer temps amb set dianes.

En la segona meitat el combinat estatal va sortir decidit a sentenciar el partit i després d’un parcial d’1-6 es va avançar de cinc gols (20-25 en el minut 40). A banda de l’encert en atac, va destacar Gonzalo Pérez de Vargas a la porteria, que va acabar el partit amb quinze aturades, la majoria en la segona meitat, i va ser escollit l’MVP del partit. Espanya ja no va donar cap oportunitat al seu rival, va ampliar l’avantatge fins als deu gols, amb el 25-35 a cinc minuts de la fi. En la segona part va destacar en atac Ángel Fernández, que va anotar set gols.

ELS PROTAGONISTES

Estic content pel nivell a la porteria i a la defensa. Estem deixant els rivals amb pocs gols, és la nostra fortalesa
Gonzalo Pérez de Vargas
Estem molt contents d’aconseguir aquest objectiu. Tenim la sensació d’haver complert
Raúl Entrerríos
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)