Tennis

Badosa tuteja Kvitova però cau per inexperiència

Tennis.

La catalana Paula Badosa ha jugat aquesta matinada un partit de gran nivell davant de la txeca Petra Kvitova (7) en el seu debut en la segona eliminatòria de l’obert d’Austràlia i, de fet, de qualsevol Grand Slam, però ha claudicat per un doble 7-5 esperançador però dolorós. Amb cops molt profunds, concentració i pressionant molt bé amb les restades, la de Begur ha trencat el servei de la finalista del 2019 i bicampiona de Wimbledon en el sisè joc (2-4). En ple exercici de superioritat, ha tingut un 40-15 i servei per situar-se amb un 2-5 que hauria pogut ser definitiu en el primer parcial. La classe de l’esquerrana txeca li ha permès remuntar el vol amb serveis oberts, jugant amb precisió boles molt profundes amb valentia tant amb la dreta com amb el revés a dues mans i fent molt mal sobre el segon servei de Badosa, que ja no ha pogut reconduir el primer set. A pesar del cop, la catalana s’ha mantingut ferma i ha retrobat el seu millor tennis. Fins al punt que amb 4-5 a favor ha tingut un 0-40 –tres pilotes de break i de set– per forçar el tercer acte que ha malbarat. Un revés paral·lel amb què havia passat la rival ha marxat per mil·límetres com ha revelat el challenge en la repetició. Una llàstima. La mestria de Kvitova i la inexperiència de Badosa han quedat paleses novament a la pista de la majestuosa Rod Laver Arena i la txeca ha concretat el seu triomf.

La canària Carla Suárez, per la seva banda, ha derrotat contra pronòstic la bielorussa Aryna Sabalenka (11) per 7-6 (6) i 7-6 (5) en el partit corresponent a la primera eliminatòria que dimarts va quedar ajornat. Suárez juga el torneig per darrera vegada en al seva trajectòria després d’haver anunciat que aquest serà el seu últim any en el circuit. La jornada no ha tingut fins al moment sorpreses destacables ni en el quadre femení ni en el masculí. Tant Ashleigh Barty (1), com Naomi Osaka (3) i Serena Wiliams (8) han resolt els seus partits de segona eliminatòria sense cedir cap set, el mateix cas que Novak Djokovic (2), que ha esbandit el japonès Tatsuma Ito per 6-1, 6-4 i 6-2 i jugarà contra un altre japonès: Yoshihito Nishioka. També ha presentat un full de serveis immaculat el suís Roger Federer (3), que ha eliminat el serbi Filip Krajinovic per 6-1, 6-4 i 6-1 amb comoditat i jugarà la tercera eliminatòria davant de l’australià John Millman. El castellonenc Roberto Bautista (9), per la seva banda, ha sabut refer-se a un inici costerut contra el nord-americà Michael Mmoh –5-7, 6-2, 6-4 i 6-1– i s’enfrontarà al poderós croat Marin Cilic, una prova de foc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)