Waterpolo

L’instint guanyador

Waterpolo. La selecció espanyola resol la semifinal contra Hongria en un últim quart espectacular (3-4) i lluitarà per l’or de l’europeu contra Rússia

hongria 10 Espanya 11

HONGRIA:Kaso; Szilagy, Mate, Gurisatti (1), Valyi (2), Parkes, Illes (1), Keszthelyi-Nagy (3), Leimeter (3), Gyongyossy, Rybanska, Garda i Gangl.ESPANYA:Ester; Bach (1), A. Espar (3), Ortíz (2), Tarragó (3), González, C. Espar, Peña, Forca (1), Crespí, Maica (1), Leitón i Sánchez.PARCIALS:3-3, 1-2, 3-2 i 3-4.ÀRBITRES:Dervieux i Stavridis.

Un inici de l’últim quart espectacular (0-4) va obrir les portes de la final de l’europeu a la selecció espanyola, que es torna a assegurar un lloc al podi en un altre gran campionat internacional. El conjunt de Miki Oca, amb dotze jugadores catalanes, va saber superar la pressió d’un Duna Arena de Budapest ple a vessar i oferir la seva millor versió en el tram decisiu d’un partit molt anivellat, amb diferents alternatives en el resultat. La lluita per l’or serà demà (19 h) contra Rússia, que va necessitar la tanda de penals per desfer-se dels Països Baixos, les vigents campiones europees, per 11-10 (7-7 i 4-3).

El parcial de 0-4 a l’inici de l’últim quart, amb una vaselina de Judith Forca, una canonada ajustada al pal de Bea Ortiz, un sorprenent xut de Roser Tarragó amb gir inclòs, i Maica García en una transició ràpida des de la boia, semblaven la sentència definitiva (7-11), amb només 3:17 de joc. Però Espanya encara va haver de patir. La parella arbitral va donar un cop de mà al conjunt magiar, que impulsades per les seves canoneres, Keszthely i Leimeter, va ajustar el resultat (10-11) en un tres i no res. De fet, les amfitriones van disposar de l’última possessió per forçar els penals, però Laura Ester va aturar l’últim llançament a la desesperada de la capitana hongaresa.

Fins al desenllaç final, el duel va ser un estira-i-arronsa continu. Tot i el gol inicial de Gurisatti, el conjunt espanyol, amb un gran balanç defensiu, era qui marcava el ritme de joc i semblava anar sempre un pas endavant respecte del seu rival. Anni Espar i Roser Tarragó responien a les envestides locals i tancaven la primera meitat amb avantatge (4-5). Ja en el tercer quart, Bea Ortiz i Marta Bach s’afegien a la festa (5-7), però Hongria no defallia, i Valyi, amb dues jugades en superioritat, restablia l’equilibri abans d’entrar en l’espectacular últim quart. En els vuit minuts decisius, la selecció espanyola va marcar diferències des de l’inici i va allargar la seva condició de bèstia negra de les hongareses en les últimes temporades.

Croàcia, penúltim obstacle

Després de la gesta contra Sèrbia, la selecció espanyola intentarà seguir avui el camí de les seves companyes i segellar l’accés a la final de l’europeu contra un altre rival balcànic, Croàcia (17.30 h). L’equip de David Martín s’haurà d’encomanar al gran treball defensiu, que tan bon resultat va donar contra els serbis, i al gran nivell que estan oferint dos dels seus jugadors més experimentats: Dani López Pinedo sota els pals i Felipe Perrone en la direcció del joc. En les files de Croàcia hi milita el català Xavi García i l’exboia de l’Atlètic Barceloneta Josip Vrlic. La segona semifinal la jugaran Montenegro i Hongria (19 h).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)