Abonats a les finals

Waterpolo. La selecció espanyola s’exhibeix en defensa per superar Croàcia i lluitarà contra Hongria per la seva primera corona europea

Espanya 9 croàcia 8

ESPANYA:López Pinedo; Munárriz (3), Granados (2), Sanahuja, De Toro (1), Larumbe, Delgado (1), Fernández, Tahull (1), Perrone (1), Mallarach, Bustos i Lorrio.CROÀCIA:Bijak; Macan (1), Fatovic, Loncar (1), Jokovic (1), Bukic (2), Vukicevic (1), Buslje (1), Milos (1), Vrlic, Benic, García i Marcelic.PARCIALS:0-1, 4-3, 2-2 i 3-2.ÀRBITRES:Margeta i Naumov.

La selecció de David Martín, amb set jugadors catalans, va tombar Croàcia en una altra exhibició defensiva, i demà jugarà la seva tercera final consecutiva en un gran campionat, segona en l’europeu. Amb dos subcampionats en el seu palmarès, l’equip espanyol lluitarà per la seva primera medalla d’or contra Hongria, que es va desfer de Montenegro (8-10) en la segona semifinal.

La selecció croata es va mostrar més efectiva en les accions de superioritat (5 de 11, i 3 de 10), però les aturades de Dani López Pinedo (13 de 21), que va guanyar el duel a la porteria amb Marko Bijac (7 de 16), i l’encert d’Alberto Munárriz, autor de tres gols, van acabar decantant el partit a favor dels interessos espanyols. En el primer quart les defenses es van imposar al joc d’atac, amb gran protagonisme dels dos porters. L’única diana va ser a càrrec de Macan, en superioritat. Un xut de Granados, ja en el segon quart, va trencar el gel per als de David Martín. A partir d’aquí, es va entrar en una fase d’intercanvi de cops que es va mantenir gairebé fins al final. L’equip espanyol semblava anar un pas endavant del seu rival, i així es va posar en evidència en el quart definitiu. Un golàs des de la boia de Roger Tahull i un xut llunyà de Munárriz que a Bijac se li va colar per baix obrien per primer cop una escletxa de dos gols (9-7) i signaven la sentència amb només 34 segons per jugar-se. Només hi va haver temps perquè Vukicevic ajustés el resultat fins al 9-8 definitiu.

Rússia, l’últim escull per al títol europeu

La selecció de Miki Oca, amb dotze catalanes, pugnarà pel seu segon títol europeu en la final contra Rússia (19 h) al mateix escenari on ja va assolir l’or el 2014. El combinat rus, en canvi, no disputava cap final des del 2010 a Zagreb, quan va segellar la seva tercera corona consecutiva. En l’equip d’Aleksandr Gaidukov destaca la portera Anna Karnaukh, decisiva en les semifinals contra els Països Baixos, i Olga Gorbunova i Alena Zerzhantova, les màximes golejadores, amb 20 i 17 dianes respectivament.