Tennis

Thiem venç Nadal en un duel èpic i es doctora

Tennis.

L’austríac Dominic Thiem (5) ha excel·lit i ha eliminat aquest matí Rafa Nadal en un partit dels que fan afició per 7-6 (3), 7-6 (4), 4-6 i 7-6 (6) en quatre hores i 10 minuts en els quarts de final de l’obert d’Austràlia. El de Viena, derrotat dos cops pel balear en la final de Roland Garros (2018, 2019), jugarà per cinquena vegada la semifinal d’un Grand Slam i aferma el seu millor resultat a Austràlia. El seu rival serà l’alemany Alexander Zverev (7).

Amb una dreta sovint innegociable i una gran enteresa física, Thiem ha jugat a un gran nivell els dos primers sets i ha sabut gestionar els tie-breaks, un fet sempre complicat davant del manacorí.

Nadal ha consumat el seu tercer trencament sobre el so de la botzina en el desè joc del tercer acte i s’ha guanyat el dret a seguir en pista, al temps que ha inoculat al seu fins llavors inabastable rival la idea que la remuntada no era impossible. Alliberat, el balear ha tingut tres pilotes de break en el segon joc del quart parcial. Thiem ha respost amb bons serveis i, a més a més, ha trencat en el tercer joc en la primera oportunitat abocant el balear a una altra situació límit. Funambulista, Nadal ha aixecat un 0-30 al servei amb 4-2 en contra i s’ha mantingut a prop (5-4). I vet aquí que Thiem, que no havia tingut problemes amb el seu servei en tot el set, s’ha ennuegat quan li ha tocat tancar el partit. Dues dretes a fora i una doble falta fruit dels nervis han catapultat Nadal (5-5). Per tercera vegada en l’enfrontament, el set es s’ha resolt en un tie-break en què Thiem ha segellat la victòria en la seva tercera pilota de partit.

Zverev, per la seva banda, s’ha doctorat superant el campió del 2014 Stan Wawrinka (15) per 1-6, 6-3. 6-4 i 6-2 en dues hores i 19 minuts. El campió de la copa Masters 2018 afrontarà per primera vegada en la seva carrera la semifinal d’un Grand Slam.