Tennis

La Garbiñe de les grans cites

Obert d’Austràlia. La romanesa Halep ha estat la seva darrera víctima i jugarà demà la final contra la nord-americana Kenin, que ha atiat la maledicció australiana superant Barty

Una nova demostració d’agressivitat mesurada va catapultar ahir Garbiñe Muguruza a la final de demà de l’obert d’Austràlia. La campiona de Roland Garros el 2016 i Wimbledon el 2017 –torneig en el qual també va ser finalista el 2015– va superar la romanesa Simona Halep per 7-6 (8) i 7-5 en dues hores i dos minuts salvant quatre pilotes de set en el primer parcial, dues amb 5-6 i dues més en el tie-break. S’enfrontarà a la jove nord-americana de 21 anys Sofia Kenin (14), que va esmicolar els pronòstics allargant la maledicció que pesa sobre els tennistes locals i va derrotar l’australiana Ashleigh Barty (1) per 7-6 (8) i 7-5 en una hora i 45 minuts. El darrer títol aussie femení se’l va endur Chris O’Neil el 1978 i l’últim masculí, Mark Edmondson el 1976.

La tennista del CT Barcino va arribar a Melbourne amb febre i va estar a punt de retirar-se en el primer partit, però s’ha refet i està arrodonint un torneig impecable portant la iniciativa en els punts però sacrificant-se també en defensa amb una actitud exemplar que altres cops li ha faltat. Dos bons cops de revés a dues mans li van permetre trencar en el setè joc i agafar avantatge, però no va poder segellar el set amb 5-4 perquè va perdre el seu servei en blanc i els dubtes la van envair. Halep va intentar aprofitar el moment de debilitat i va pressionar la seva rival, que havia de remar fins al tie-break amb un 5-6 en contra. La romanesa va amenaçar amb un 15-40, però el servei va rescatar la de Caracas per forçar el tie-break. Muguruza va apoderar-se del set en un desempat en què Halep va acabar encadenant tres errors: del 7-8 al 10-8. La romanesa, tossuda, va replicar posant-se al davant per 3-5 en el segon acte, però la deixebla de Conchita Martínez va tenir nervis d’acer, sobretot en un desè joc clau en què va consumar el break en la quarta oportunitat (5-5). Halep no ho va digerir bé i Muguruza, afinant el seu magnífic cop de dreta, va tornar a trencar i va certificar el bitllet per jugar la final a Melbourne, on mai abans havia superat els quarts.

ES RETIRA LA BASCA MINTEGI

La guipuscoana de 16 anys Ane Mintegi (12) es va haver de retirar per un cop de calor –les temperatures ahir a Melbourne van arribar als 40 graus– quan perdia els quarts de final de la competició júnior per 6-4 i 1-1 contra l’alemanya Vekic. Mintegi, que va practicar la pilota basca, és l’única jugadora adscrita a la federació espanyola que ha jugat la competició júnior de l’obert d’Austràlia.

LA PROTAGONISTA

Ha estat un partit molt dur i amb condicions de calor molt dures. He intentat ser agressiva en tot moment
Garbiñe Muguruza
Homes. Semifinals
(2) Djokovic - (3) Federer 7-6, 6-4, 6-3
Dones. Semifinals
(14) Kenin - (1) Barty 7-6,, 7-5
Muguruza - (4) Halep 7-6, 7-5

Vuitena final per a Novak Djokovic

La solidesa de Novak Djokovic (2) va frenar el virtuosisme de Roger Federer (3) per 7-6 (1), 6-4 i 6-3 en dues hores i 18 minuts en la primera semifinal masculina. El serbi, vigent campió, ha remuntat un 2-5 advers en el primer set contra un rival que ha plantat cara malgrat que no estava al cent per cent físicament. Nole s’ha mostrat implacable en els grans moments, consumant quatre trencaments per només dos del suís i apel·lant a una major fiabilitat –18 errors no forçats per 31–, tot i connectar menys cops guanyadors: 31 per 46. Djokovic posarà a prova diumenge (9.30 h, hora catalana) la seva infal·libilitat a la recerca del seu vuitè títol en la seva vuitena final. El seu rival sortirà del duel que juguen avui l’austríac Dominic Thiem (5) i l’alemany Alexander Zverev (7).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)