Tennis

Djokovic derrota Thiem en una final espectacular

Tennis.

Una remuntada reservada als elegits ha enlairat Novak Djokovic (2) en la final espectacular de l’obert d’Austràlia davant de Dominic Thiem (5) en un duel èpic de quatre hores: 6-4, 4-6, 2-6, 6-3 i 6-4. El serbi obté el seu vuitè títol en vuit finals a Melbourne a pesar d’estar contra les cordes completant un exercici de mentalitat guanyadora i suma el seu dissetè Grand Slam en 26 finals, empaitant Rafa Nadal (19) i Roger Federer (20). Recupera, a més, el número 1 en detriment de Rafa Nadal. El big-three segueix dominant el món. Thiem perd la seva tercera final d’alta graduació davant del rei de Melbourne Park i continua sense estrenar-se tot i haver jugat a un nivell excels.

Djokovic ha sortit com una piconadora (3-0) i ha trencat el servei de Thiem en el segon joc (1/1). Amb 4-1 a favor, el serbi només havia perdut tres punts en el seus tres torns de servei, La velocitat dels seus cops i els paral·lels de revés han resultat inassumibles d’entrada per a l’austríac. El de Viena ha guanyat amb penes i treballs el seu servei (4-2), però ha reaccionat esmicolant el del rival en el joc posterior, aprofitant també la seva primera oportunitat de trencament (4-3). Pletòric, ha trobat el ritme idoni variant altures i alternant el revés tallat per evitar el cos a cos que tant bé li havia anat al serbi. S’ha sobreposat a una pilota de break en contra i ha igualat el partit (4-4). En el nou escenari, Djokovic s’ha avançat per 5-4 i ha tingut pilota de set restant, però la seva dreta paral·lela sobre la pujada del rival ha estat massa llarga. Finalment ha segellat el primer set per 6-4 en la segona oportunitat quan Thiem ha comès doble falta, un final trist per a un parcial de tant de nivell.

Djokovic ha establert l’1-0 del segon acte en blanc, amb un revés paral·lel que ha aixecat el públic dels seients. Però Thiem ha perseverat i ha trencat en el tercer joc. Djokovic ha salvat les dues primeres pilotes però ha comès doble falta en la tercera (1-2) en plena crisi existencial. Tots dos han superat els seus serveis (2-3). Thiem ha salvat pilota de trencament en el sisè joc (2-4) però ha claudicat en el vuitè (4-4) davant l’ombra cada cop més allargada d’un revitalitzat Nole. Però la festa ha estat esporàdica. L’austríac ha consumat el seu segon break del set (4-5) en un joc en que Djokovic ha rebut dues advertències per servir fora de temps. En la segona ocasió ha hagut de jugar amb segon servei per sanció tot just amb 15-40 i ha perdut el punt. Thiem ha seguit trencant la bola i ha tancat el set sense titubejos (4-6).

El de Belgrad s’ha adreçat al jutge de cadira amb males maneres i ha iniciat el tercer acte descentrat, amb una doble falta en un joc fatídic en què el de Viena, molt entonat, ha consumat un altre trencament. A continuació, ha superat, a més, una pilota de break en contra (2-0). Davant d’un rival desorientat, ha furgat a la ferida (3-0), amb un parcial de 5-0, i ja no ha deixat escapar el set, segellat en la quarta pilota (6-2). El serbi ha rebut tractament per part del fisioterapeuta del torneig.

Els problemes no han cessat per al serbi, que ha sobreviscut a una nova oportunitat de trencament en el tercer joc del quart acte i s’ha situat per davant (2-1).De fet, ha seguit enganxat al partit (3-3, 4-3) millorant a poc a poc el seu joc. Fins al punt que ha aprofitat el primer símptoma de debilitat de l’austríac per saltar-li a la jugul·lar amb un break i un joc en blanc al servei que han redimensionat el partit (6-3).

La fluïdesa del joc de Thiem era cada cop inferior, amb errors reiterats amb la fins llavors infal·lible dreta. Djokovic, sòlid com una roca, ha guanyat el seu servei en blanc, ha trencat en el tercer joc i ha confirmat salvant dues pilotes de break (3-1). Ha consumat el 4-2 en blanc cada cop més a prop del títol. Aferrat a la pista, Thiem ha evitat que el desenllaç s’escurcés salvant pilota de trencament (4-3), Nole ha resolt un 15-30 amb dos bon serveis (5-3), però l’austríac ha seguir a roda esperant la més mínima flaquesa del balcànic (5-4). Amb fermesa, Djokovic no ha fallat en el moment clau i ha tancat la final en la primera pilota de partit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)