Ho han tornat a fer

Handbol. Triomf del Bordils sobre el Barça B, amb una primera meitat al·lucinant en què el Blanc i Verd veu com el seu equip frena el rival i el sotmet des de la primera jugada

bordils 32 barça B 26

CLUB HANDBOL BORDILS:González (1), Farrarons (3), Xicu Reixach (1), Prat (4), Palahí (5), Masó (1), Vilanova (1), Masmiquel (3), Canyigueral (3), Moreno (1), Fornès, Montes (4), Pep Reixach (5), Ferrer, Mach i Pou.FC BARCELONA B:Puget, Pujol (3), Palacios (1), Roca (4), Fernández (4), León (3), Oliveras (4), Barbeito, Revuelta, Blanco, Diocou (1), Rosell, Fernández (2), Calle (4), Parera i Cadelo.PARCIALS:4-2, 6-4, 11-5, 14-6, 17-8, 21-11; 24-14, 24-17, 25-19, 26-20, 28-23 i 32-26.ÀRBITRES:Roberto Carlos Mendoza i Juan Pablo Visciarelli. Exclusions a Farrarons (42’) i Masó (46’) del Bordils i a Palacios (34’) i Roca (36’) del Barça B

El Bordils va sumar el seu segon triomf en la lliga en set anys contra el Barça B. Una dada que –les eliminacions en la copa aquest curs i l’anterior a banda– posa de manifest l’excepcionalitat de la nit viscuda ahir al Blanc i Verd, un nou capítol d’una llegenda que es va fent gran a mesura que passa el temps. Perquè tenir el filial blaugrana 22-11, després d’una primera meitat per emmarcar, només pot passar en escenaris com el pavelló bordilenc.

Coral

Marc Prat assistit per Esteve Ferrer va ser el primer jugador a marcar més d’un gol, en el 6-3 i després del 4-0 inicial que tancava el capità al contraatac i que havia obert Montes en la primera jugada. El Barça B no trobava el seu ritme ofensiu, basat en el joc ràpid, i Canyi amb dos gols seguits i Jordi d’una porteria a l’altra –els visitants atacaven amb set– feia el 14-5 superats els 19 minuts. Un parcial de 7-0 des del gol de penal d’Oliveras que, després d’una lògica reacció dels visitants, va tenir la resposta liderada per Xicu Reixach, amb gol per sota les cames del porter i assistències a Masmiquel al pivot: 17-8 i 18-8 després de temps mort de Pau Campos. Fins i tot Vilanova en acció de doble pivot marcava després de rebre la pilota de mans de Xicu (20-10), i Masmi, per força, feia el darrer gol abans de la mitja part.

La respiració

Prat va fer el 22-11 que desafiava qualsevol llei de la física i el 24-14 en superioritat, a porteria buida i després que Jordi enviés un llançament similar a fora. El Barça B va frenar l’atac del Bordils i va lligar un parcial de 0-5 aprofitant les pèrdues de pilota dels locals. Les aturades de Jordi i els gols de Pep Reixach van donar aire al Blanc i Verd, que aguantava la respiració amb el 26-22 que respondria l’extrem local amb el seu tercer gol seguit (27-22).

Jairo, assistit per Xicu, va desencallar per fi l’atac (28-22). Fins i tot la fortuna va ajudar el Bordils en el 29-23 de Farrarons després d’aturada del porter visitant, a qui se li va escapar la pilota i va botar a dins. Ignasi Moreno, amb el 30-24 des de l’extrem esquerre a dos minuts, va lligar el triomf, el colofó del qual arribaria amb el 31-26 de Pep Reixach i el 32-26 de Farra amb tot el recinte al·lucinant de nou en plena litúrgia dels finals de partit.

A la primera meitat ens ha sortit tot: en defensa, a la porteria amb en Jordi excels, i en atac. I al descans fins i tot ho hem dit: se’ns posaran a 5...
Hem estat 8 o 9 minuts sense marcar i amb exclusions a favor. Són coses que ens passen, però hem pogut aguantar