Arriba la desena

El Barça guanya el desè partit de manera consecutiva en la lliga de campions en imposar-se a la pista de l’Elverum noruec. Els blaugrana continuen en la primera posició del grup i amplien una mica l’avantatge respecte al segon

ELVERUM 26 BARÇA 30

ELVERUM:Fries, Gudjonsson (2), Boysen (2), Fredriksen (5), Solstad (4), Henneberg (2) i Westby (2) –set inicial–; Sandell (2), Blonz (2, 1p), Pettersen (2), Gröndal, Orsted (1), Langaas (1), Linderud, Burud (1) i Imsgard (p.s.).BARÇA:Moller, Tomás (2), Mem, Palmarsson (3), Fabregas (4), Andersson (2) i Ariño (6) –set inicial–; Entrerríos (4), Aleix Gómez (6, 3p), Sorhaindo (1), Petrus, Dolenec (1), N’Guessan (1) i Pérez de Vargas (p.s.).PARCIALS CADA CINC MINUTS:1-2, 3-3, 8-6, 11-8, 14-13, 14-16 (descans); 16-19, 17-21, 20-23, 23-26, 24-28 i 26-30.ÀRBITRES:Estimar Konjicanin i Dino Konjicanin (Bòsnia i Hercegovina). Van excloure a Boysen, Hennengerg i Pettersen, de l’Elverum; i a Andersson, del Barça.

El Barça va aconseguir la desena victòria de manera consecutiva en la lliga de campions en guanyar a la pista de l’Elverum noruec per 26-30. El partit va ser molt disputat i els homes de Xavi Pascual mai es van poder distanciar del rival definitivament. En la primera meitat, els noruecs van mantenir l’avantatge durant força minuts i es van avançar de tres gols, però els blaugrana ho van capgirar abans del descans i en la segona meitat van controlar el partit i es van emportar una nova victòria. El Barça manté la primera posició del grup A de la lliga de campions, i amplia amb un punt el seu avantatge respecte al segon classificat, el Pick Szeged hongarès, que en aquesta jornada va empatar a casa contra l’Aalborg danès. El París Saint-Germain francès va guanyar i continua a dos punts. Després de l’aturada de la competició europea durant dos mesos per la disputa del campionat d’Europa, el Barça va aconseguir la victòria tot i que no va fer un gran partit. El que sí que va fer va ser saber superar totes les dificultats que es va anar trobant fins a aconseguir una important victòria.

El Barça es va avançar a l’inici del partit (3-5), però els noruecs van fer un parcial de 4-0, van capgirar el resultat (8-6) i poc després van aconseguir el seu màxim avantatge, de tres gols, en el minut disset, 10-7. Als blaugrana els va costar superar la defensa i el porter local, Thorsten Fries, i tenien dificultats en atac. No estaven encertats en els llançaments i durant uns minuts van anar a remolc del rival. Els extrems Aitor Ariño i Aleix Gómez van començar a solucionar les coses amb els seus gols. Tots dos van acabar el partit amb sis dianes, algunes en moments molt importants del matx. La diferència en el marcador de l’Elverum es va estabilitzar en els dos i tres gols, fins a arribar al 14-11 quan faltaven set minuts per al final de la primera meitat. En aquests darrers minuts abans del descans, els blaugrana es van mostrar intractables. El porter blaugrana, Kevin Moller, va començar a fer aturades i en atac es van retrobar amb el camí del gol. El Barça va fer un parcial de 0-5 que va situar els blaugrana dos gols per sobre, amb un 14-16 en la mitja part.

Amplien l’avantatge

A l’inici de la segona meitat, el Barça es va distanciar de quatre gols, amb 16-20. Raúl Entrerríos i Aron Pálmarsson van estar inspirats després de la represa del partit i en els minuts següents els blaugrana van mantenir l’avantatge en el marcador, amb tres i quatre gols de marge. L’Elverum, tot i anar per sota en el marcador, no va deixar mai de lluitar i va fer un esforç final per apropar-se als blaugrana. Les aturades del seu porter i l’encert de Magnus Frediksen –va anotar cinc gols– van servir perquè el conjunt noruec se situés a només un gol del Barça, 23-24, quan faltaven dotze minuts per al final del partit. Els blaugrana van mantenir la calma i van asserenar el joc, i ràpidament es van tornar a distanciar en el marcador amb un parcial d’1-5 que els va situar en la seva màxima diferència de tot el partit, cinc gols al seu favor (24-29) tres minuts abans del final. El conjunt noruec ja no va tenir més forces per tornar a inquietar els blaugrana, que van aconseguir una treballada i merescuda victòria contra un equip molt lluitador per 26-30.

El Barça disputarà el seu pròxim partit europeu dissabte al Palau Blaugrana, contra el Zagreb. El conjunt croat és un altre equip perillós i amb tradició, malgrat que en aquesta fase de grups no està gaire encertat i ocupa la penúltima posició, amb només una victòria i un empat.

10
victòries
ha encadenat el Barça a Europa. Va perdre el primer partit i després tot han estat triomfs.
Els partits fora de casa sempre són complicats. Hem tingut una molt bona predisposició, però hem estat poc encertats
Crec que hem fet un partit seriós, però no el millor de la temporada. Hem estat desencertats en el xut, però he vist coses positives
En la primera part hem tingut un parell de ratxes de gols en contra i en la segona ho hem controlat