Futbol sala

Els penals condueixen el Barça a la final a quatre

Futbol sala. El conjunt blaugrana sua sang per eliminar un combatiu Burela en els quarts de final de la copa

El Barça ha patit de valent per a classificar-se per a la final four de la copa del Rei. Els blaugrana han necessitat els penals per a superar el Burela gallec, el cuer de la primera divisió. Un darrer llançament de Dyego en la tanda ha segellat el bitllet per l’equip d’Andreu Plaza que, del 8 al 10 de maig -la seu encara s’ha de decidir- lluitarà per alçar setena copa de la secció.

Al Barça li ha costat Déu i ajuda des de l’inici. L’aturada per seleccions, la falta de ritme competitiu i el poc temps de descans dels internacionals que han disputat el premundial han passat factura al conjunt blaugrana. Només les ganes de Ximbinha, que ha debutat en la segona rotació catalana, han activat els locals. El pivot brasiler ha bregat, ha lluitat, s’ha associat però no ha tingut punteria en la primera meitat. Abans, però, el Burela s’ha avançat: Matamoros s’ha girat sobre si mateix i ha etzibat una canonada enganxada al pal, impossible per Juanjo. Aleshores, el conjunt gallec ha esperat el Barça a la seva pista i ha complicat moltíssim els atacs d’un equip local, que ha tingut paciència però poca inspiració. Dyego i Adolfo han topat amb un efectiu Edu sota els pals de la porteria gallega però Marcenio ha tingut millor sort i ha empatat el duel en el minut 15. Una cavalcada per la banda de Sergio Lozano ha acabat amb una passada per Ximbinha, que ha deixat de cara pel seu compatriota brasiler i aquest ha empatat el duel.

En la segona meitat, el Barça ha posat una marxa més, ha trepitjat àrea rival i ha trobat premi a la insistència amb dues dianes. Sergio Lozano ha fet el 2-1 i Ximbinha, poc després, s’ha estrenat amb la samarreta blaugrana. El brasiler ha aprofitat un mal refús de la defensa gallega i ha afusellat Kaluza. Debut somniat amb un gol i una assistència. A partir d’aquí, el Barça ha perdut el domini del duel (26’). L’atac de cinc dels visitants, poc agressiu i en moltes ocasions utilitzat per matar el temps, ha desvertebrat la consistència del Barça i els blaugrana han vist com Xande i Matamoros empataven el duel.

Aleshores, calma tensa. El Burela ha adormit el duel jugant amb porter jugador, al Barça li ha costat molt trenar atacs de nivell i l’eliminatòria s’ha hagut de decidir als penals després de dues pròrrogues intranscendents. Juanjo ha aturat el segon llançament gallec amb l’estómac i Dyego ha confirmat la classificació per a la final a quatre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)