El Barça sentencia el Bidasoa en la segona meitat

Handbol. L’equip blaugrana ajusta la defensa i reacciona en el segon temps (16-8) després de l’empat (17-17) dels primers 30 minuts

El Barça continua amb pas ferm a la lliga Sacyr Asobal i aquesta tarda ha resolt la visita del Bidasoa Irun per un contundent 33-25, que li permet refermar encara més el lideratge amb 17 victòries en 17 jornades. El conjunt blaugrana ha decidit el partit en la segona meitat, amb un parcial de 16-8, després que el primer temps hagués acabat amb empat a 17.

El Barça ha començat amb el llistó molt alt. Les intervencions de Gonzalo sota els pals, la inspiració de N’Guessan i Mem des de la primera línia, i l’efectivitat de Fàbregas en el pivot han propiciat un primer parcial de 5-1. Jacobo Cuétara ha demanat temps mort i el partit ha entrat en una fase d’intercanvi de cops. L’equip blaugrana ha continuat amb velocitat de creuer i dominava el seu rival amb diferències que oscil·laven entre els dos i els cinc gols. En el tram final, el canvi a la porteria visitant, amb l’entrada de Ledo en el lloc de Rangel, i la connexió entre els germans Rodrigo i Esteban Salinas han donar un altre impuls al conjunt basc. El Barça s’ha encallat i ha encaixat un parcial d’1-6 en 8:36 que deixava el partit en taules al descans (17-17)

Després de la represa, el Barça ha fet un pas endavant en defensa i ha aprofitat la davallada física del rival per encarrilar la victòria amb un parcial de 11-3 (28-20) en poc més de 20 minuts. Per uns moments, l’equip blaugrana ha abaixat la guàrdia i el Bidasoa ho ha aprofitat per recuperar pilotes i amb tres gols d’Odriozola ha escurçat diferències (28-23). Xavi Pascual ha demanat temps mort i l’equip ha tornat a recuperar el ritme per tornar a obrir la renda final de 8 gols. Per part blaugrana, ha brillat Gonzalo Pérez de Vargas, amb 18 aturades i un 43% d’encert, mentre que en l’aspecte ofensiu els gols han estat molt repartits. Els màxims golejadors han estat Mem i Tomàs, amb 5, i N’Guessan i Aleix, amb quatre.