El Barça redreça el rumb en la segona meitat

Handbol. L’equip blaugrana ajusta la defensa i posa fi a la resistència del Bidasoa Irun, que havia tancat el primer acte al Palau Blaugrana en taules

barça 33 bidasoa irún 25

BARÇA:Gonzalo; Entrerríos (1), N’Guessan (4), Aleix (4, 2 p.), Mem (5), Pascual (2), Fàbregas (3) –set inicial–; Möller (p.s.), Tomàs (5), Sorhaindo (3), Andersson (1), Ariño, Serdio (3), Petrus, Dolenec I Pálmarsson (2).BIDASOA IRUN:Rangel; Crowley (1), Odriozola (7), Serrano (2), R. Salinas (6, 1 p.), Tesonere, Da Silva –set inicial–; Ledo (1), E. Salinas (1), De la Salud (1), Renaud-David (2), Nieto (1) i Barok (3).PARCIALS:3-1, 7-4, 10-7, 14-10, 17-14, 17-17; 19-18, 22-19, 25-19, 27-20, 30-23 i 33-25.ÀRBITRES:García Mosquera i Rodríguez. Exclusions: Petrus (20’) i Sorhaindo (57’), per part del Barça; i Da Silva (1’) i Bartok (38’).PÚBLIC:1.285 espectadors.

El Barça va resoldre amb solvència, tot i algunes desconnexions, la visita del Bidasoa i continua intractable en la lliga Sacyr Asobal, amb 17 victòries en 17 jornades. L’equip blaugrana va haver d’esperar a la segona meitat per encarrilar un partit que en el primer acte havia acabat en taules després d’una bona reacció final de l’equip basc, amb un parcial d’1-6. El pas endavant en defensa i les sortides al contraatac van acabar sentenciant un rival que també va pagar el desgast físic en la segona meitat (16-8).

El Barça va començar amb el llistó molt alt. Les intervencions de Gonzalo sota els pals –acabaria amb 18 aturades i un 43% d’encert–, la determinació de N’Guessan i Mem des de la primera línia i l’efectivitat de Fàbregas en el pivot van propiciar un primer parcial de 5-1. Jacobo Cuétara va demanar temps mort i el partit va entrar en una fase d’intercanvi de cops. L’equip blaugrana continuava amb velocitat de creuer i dominava el seu rival amb diferències que oscil·laven entre els dos i els cinc gols. En el tram final, el canvi a la porteria visitant, amb l’entrada de Ledo en el lloc de Rangel, i la connexió entre els germans Rodrigo i Esteban Salinas van donar un altre impuls a l’equip basc. El Barça es va encallar en atac i va encaixar un parcial d’1-6 en 8:36 que deixava el partit en taules al descans (17-17).

Aleix, amb molèsties

La segona meitat va començar amb un ensurt. Aleix tornava a donar la iniciativa al Barça amb un contraatac, però en l’impuls final va notar una molèstia muscular a la cama dreta. L’extrem sabadellenc només va tornar a la pista per executar els penals i avui li faran proves per saber l’abast de la lesió i si estarà disponible per al partit de dissabte contra el Zagreb, l’antepenúltim de la fase de grups de la lliga de campions. Malgrat l’ensurt, el Barça no estava disposat a fer més concessions. El pas endavant en defensa era evident i gràcies a la recuperació de pilotes i a les sortides al contraatac va anar eixamplant les diferències davant un rival que es va anar fonent progressivament. El Bidasoa amb prou feines havia pogut fer tres gols en poc més de 20 minuts (28-20). El Barça va abaixar la guàrdia i els d’Irun van veure momentàniament la llum en tres gols de contraatac d’Odriozola (28-23) en un tres i no res. La reacció basca no va tenir continuïtat perquè Xavi Pascual va cridar a l’ordre i els seus van redreçar el rumb per tornar a ampliar la renda fins a vuit gols.