Atletisme

La mitja dels rècords es presenta amb Roza Dereje i Stephen Kissa de protagonistes

Atletisme. La etíop buscarà batre la plusmarca mundial femenina i l’ugandès el rècord de la prova que es disputa diumenge a Barcelona

La 30a edició de l’eDreams Mitja Marató de Barcelona s’ha presentat aquest migdia en el Museu Olímpic i de l’Esport amb la presència del regidor d’esports de l’Ajuntament de Barcelona, David Escudé; el President de RPM-MKTG, Juan Porcar; el Director de l’eDreams Mitja Marató de Barcelona, Cristian Llorens; a més dels dos favorits a la victòria, la etíop Roza Dereje i l’ugandès Stephen Kissa.

David Escudé, ha confessat un desig: “És una de les millors mitges maratons del món. I he tingut un somni: es donen totes les condicions, físiques i meteorològiques, i es trenca el rècord mundial femení i el rècord masculí de la prova”. Així mateix, Cristian Llorens s’ha mostrat satisfet i ambiciós: “La Mitja segueix amb el seu creixement imparable i vol més rècords. Són grans volums, el que també comporta una gran responsabilitat”.

Roza Dereje, guanyador de la passada edició intentarà rebaixar la plusmarca mundial de mitja marató: “Vull córrer el més ràpid possible. Tinc els meus propis somnis, i un objectiu de temps clar, però haig de veure com estic el dia de la carrera. Si el dia acompanya espero que pugueu gaudir d’una cosa molt especial”. Per la seva part Stephen Kissa ha manifestat: “vull aconseguir la meva millor marca personal. Sé que es pot córrer en 59 minuts aquí”. El rècord de la prova a batre és de 59:44. Dereje i Kissa són els favorits d’entre una llista de 200 atletes d’elit inscrits. Entre els atletes espanyols destaca Dani Mateo, amb plaça olímpica a la butxaca, que ve a buscar la mínima per al Mundial de Mitja Marató, per la qual cosa intentarà córrer en menys de 1h03, l’any passat va debutar en la distància a Barcelona amb 1h03:52. Diana Martín vol baixar d’1h13 per encarar amb confiança el seu salt a la marató. En total, seran 200 els atletes d’elit que estaran a la línia de sortida diumenge en el Passeig Pujades (8:45 h).

Números de rècord

L’eDreams Mitja Marató de Barcelona ofereix números de rècord en aquesta edició. La prova va penjar el cartell inscripcions completes fa dues setmanes amb una xifra rècord de 23.000 atletes. Altres registres batuts són les 7.500 dones (el 32,6%) i la participació estrangera que per primera vegada supera els 10.000 atletes , 3.000 més que l’any passat. Així mateix, el nombre de països s’eleva a 122, superant àmpliament els 103 de l’anterior edició. La mitja marató barcelonina ha aconseguit renovar la Gold Label (Etiqueta d’Or) que atorga World Athletics a les millors carreres de ruta que se celebren al món.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)