Atletisme

La mitja dels rècords

Atletisme. L’etíop Roza Dereje vol batre la plusmarca mundial femenina i l’ugandès Stephen Kissa, el rècord de la prova, diumenge a Barcelona

La 30a edició de l’eDreams Mitja Marató de Barcelona que es disputarà diumenge (8.45 h) vol continuar batent rècords després del tret de sortida, tal com ha fet abans d’iniciar-se la cursa. L’etíop Roza Dereje, guanyadora de l’any passat amb 1h06:01, intentarà rebaixar la plusmarca mundial de mitja marató que està en poder de la kenyana Joyciline Jepsogei amb 1h04:51 des de l’any 2017 a València. En la cursa masculina l’ugandès Stephen Kissa vol baixar de l’hora i intentarà superar el rècord de la prova que té l’etíop Mule Washiun des del 2018 amb 59:44.

De moment la mitja de Barcelona ja ofereix números de rècord en aquesta edició. Hi haurà una xifra rècord de 23.000 participants, dels quals 7.500 són dones, un 32,6 per cent. Pel que fa a la participació estrangera, per primera vegada supera els 10.000 atletes, 3.000 més que l’any passat. Hi haurà atletes de 122 països diferents, superant àmpliament els 103 de l’edició anterior.

En la presentació que es va fer ahir al Museu Olímpic i de l’Esport de Barcelona, Roza Dereje va manifestar: “Vull córrer al més ràpid possible. Tinc els meus propis somnis, i un objectiu de temps clar, però haig de veure com estic el dia de la carrera. Si el dia acompanya espero que pugueu gaudir d’una cosa molt especial.” Per la seva part Stephen Kissa va explicar: “Vull aconseguir la meva millor marca personal. Sé que es pot córrer en 59 minuts aquí.”

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, David Escudé, va confessar un desig en la presentació: “És una de les millors mitges maratons del món. I he tingut un somni: es donen totes les condicions, físiques i meteorològiques, i es trenca el rècord mundial femení i el rècord masculí de la prova.” El director de la mitja, Cristian Llorens, va manifestar: “La mitja segueix el seu creixement imparable i vol més rècords. Són grans volums, fet que també comporta una gran responsabilitat.”

Entre els atletes espanyols destaca Dani Mateo, amb plaça olímpica, que busca la mínima per al mundial de mitja marató i vol fer menys d’1h03. L’any passat va debutar en la distància a Barcelona (1h03:52). En noies Diana Martín vol baixar d’1h13.

LA DADA

23.000
Inscrits.
En la mitja marató de Barcelona, 7.500 seran dones i 10.000, estrangers.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)