Handbol

Casper Mortensen torna a escena contra el Zagreb

Handbol. L’extrem del Barça entra en la convocatòria tretze mesos després de la lesió al menisc en el mundial de Dinamarca. Per contra, Luka Cindric i Aleix Gómez són baixa

La lliga de campions torna al Palau Blaugrana amb la visita del Zagreb de Veselin Vujovic (20 h, per Esport 3) i la tornada a escena de l’extrem danès Casper Mortensen, gairebé tretze mesos després de la lesió que es va fer en el mundial de l’any passat. El partit contra el cuer (3 punts en 11 jornades) és una bona oportunitat per refermar el lideratge de grup, sobretot tenint en compte que demà s’enfronten els dos equips que el segueixen en la classificació, el Pick Szeged i el PSG (17 h) i, per tant, es restaran punts entre ells.

Mortensen va jugar el seu últim partit amb la samarreta blaugrana el 16 de desembre del 2018 en la final de la copa Asobal contra el Bidasoa (37-23), en què va marcar nou gols. El jugador de Copenhaguen va fer uns primers mesos, de setembre a desembre del 2018, espectaculars a les files del Barça. Era un dels estilets del joc de vertigen que va imposar Xavi Pascual aquella temporada, al novembre havia estat escollit el jugador més valuós de la lliga de campions, i fins aleshores era el màxim golejador de l’equip tant a l’Asobal com en la competició europea. Aquesta trajectòria, però, es va estroncar amb la lesió al menisc durant el mundial que va conquerir Dinamarca. L’incident va aixecar molta polseguera i Pascual va posar el crit al cel contra la federació danesa. “La gestió de la lesió de Mortensen ha estat una merda”, va dir taxativament. L’extrem escandinau va passar per la sala d’operacions el 8 de febrer de l’any passat, el Barça va fitxar fins a final de curs el serbi Nemanja Ilic i durant aquest curs ha cobert la posició perfectament amb Aitor Ariño i Àlex Pascual, plenament integrat en la dinàmica del primer equip. La recuperació de Mortensen s’ha allargat més del que s’esperava, però ara ja feia algunes setmanes que havia rebut l’alta mèdica i l’oportunitat per tornar a jugar li podria arribar avui.

Per contra, queden fora de la convocatòria Luka Cindric, amb miositis a la musculatura de la cama esquerra, i Aleix Gómez, que dimecres contra el Bidasoa es va fer una lesió fibril·lar al recte anterior de la cama dreta. El lloc d’Aleix a l’equip l’ocuparà Mamadou Diocou, que compartirà posició amb Víctor Tomàs, que avui fa 35 anys.

Més enllà de les entrades i sortides a l’equip, Pascual va advertir ahir que el Barça es trobarà un Zagreb molt diferent del que va golejar en la primera volta (19-36). “El partit d’anada va ser un accident i amb unes connotacions molt estranyes. No van jugar a la seva pista, en Vujovic feia dos dies que havia agafat l’equip, i no és ni de bon tros el grup d’ara. Es nota un equip molt més treballat, i molt més sòlid tant en defensa com en atac”, assenyala. I hi afegeix: “Independentment dels resultats, els equips de Vujo sempre són guerrers i no s’ha d’oblidar que tenen cinc subcampions d’Europa.”

El clàssic català a la copa de Madrid

El sorteig de copa va dilapidar de totes totes la possibilitat d’una final catalana a la Caja Mágica de Madrid. El Barça i el Fraikin BM Granollers es creuaran tot just en els quarts de final, tot un repte per als vallesans, que veuen en el torneig del KO una possibilitat per obtenir un bitllet per a competicions europees en cas d’accedir a la final. Qui surti vencedor del clàssic català s’enfrontarà al guanyador del partit entre l’Abanca Ademar de Lleó i el Logronyo La Rioja, el segon i el tercer classificat de la lliga. En l’altra part del quadre es veuran les cares el Bidasoa Irun, que com el Barça era cap de sèrie, i el Benidorm, i l’Helvetia Anaitasuna contra el Liberbank Conca. La fase final de copa es disputarà del 6 al 8 de març.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)