Atletisme

Segon rècord del món de perxa en una setmana per a Duplantis

Atletisme. L’estrella sueca vola fins a 6,18 m a Glasgow i supera per un centímetre el seu rècord mundial de perxa, establert fa una setmana a Torun

Centímetre a centímetre, com en la millor època del tsar de la perxa Serguei Bubka, el prodigi suec Armand Duplantis va elevar una mica més el seu rècord mundial. Una setmana després d’haver-se convertit en el flamant recordista de l’especialitat a Torun (Polònia), amb un vol de 6,17 m, l’estrella escandinava es va catapultar fins a 6,18 m a Glasgow. La joventut de Duplantis, que amb prou feines té 20 anys, i la suficiència amb què va sobrepassar el llistó, en el primer intent i de manera molt clara, fan preveure que la sèrie de rècords encara pot tenir continuïtat aquest mateix hivern. De moment, la setmana vinent té dues cites programades a França, dimecres a Lievin i diumenge a Clermont-Ferrand.

Després de la seva exhibició a Torun, Duplantis centrava totes les mirades i no va decebre les expectatives. Va iniciar el concurs a 5,50 m, els 5,75 els va superar a la segona i per uns moments va cedir el lideratge al nord-americà Sam Kendricks, el doble campió mundial i que aquest curs ja s’havia elevat per sobre de 6,01 m. L’astre suec no es va immutar i després de franquejar els 5,84 ja es va quedar tot sol en la pugna contra el llistó. El vol de 6,00 ja va suposar tot un rècord en territori britànic, però encara quedava el millor de la jornada: un 6,18 m immaculat. “Em sento bé a la pista, fort i ràpid, i treballant molt bé amb les perxes. Els Jocs són el més important i allí és on espero oferir la meva millor versió. En cada competició intento donar el 110 per cent”, va comentar Duplantis, molt més contingut en les celebracions que fa una setmana a Torun. N’hi haurà més.

Gran registre de Guerrero

Des de l’òptica catalana, la reunió de Glasgow també va deixar molt bones notícies. Esther Guerrero va esmicolar el seu registre de 1.500 m en una cursa en què va tenir una molt bona posada en escena i va competir amb molta valentia. La banyolina, que en el tram inicial no va tenir cap problema per col·locar-se en tercer lloc rere les llebres, va acabar en setena posició amb 4:07.47, més de dos segons per sota de la seva plusmarca indoor (4:09.88) i just davant de la castellana Marta Pérez (4:07.88). Amb els Jocs Olímpic a l’horitzó, el nou registre de la banyolina augura un salt important amb vista a la campanya a l’aire lliure. En tot cas, en la temporada hivernal, la deixeble de Joan Lleonart encara té previst competir divendres a Madrid abans d’afrontar el campionat d’Espanya a Ourense.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)