Atletisme

Ababel Yesmaneh rebaixa el rècord mundial de mitja marató

Atletisme. L’etíop ha vençut a Ras al-Khaimah amb una plusmarca de 1h04:31

La fondista etíop Ababel Yesmaneh ha establert un nou rècord del món de mitja marató en vèncer a Ras al-Khaimah (Emirats Àrabs) amb un registre de 1h04:31, rebaixant en 20 segons la plusmarca de la kenyana Joyciline Jepkosgei (1h04:51), vigent des del 22 d’octubre a València. Seguint el ritme marcat per la llebre, Geoffrey Pyego, un grup de nou atletes ha cobert els primers 5 quilòmetres en 15:05. Al pas dels 10 km (30:17) la prova ja s’havia convertit en un duel entre Yesmaneh i Brigid Kosgei, plusmarquista mundial de marató (2h14:04 a Chicago) i principal favorita. L’etíop, però, ha incrementat el ritme a partir del 17è quilòmetre i ja s’ha escapat en solitari cap a la victòria final. Kosgei ha acreditat 1h04:49, també per sota de l’anterior plusmarca, i ha precedit la seva compatriota Rosemary Monicah (1h05:34).

El triomf en la prova masculina ha estat per al també kenyà Kibiwot Kandie amb un registre de 58:58, que el situa en el dinovè lloc del rànquing mundial de tots els temps.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)