Ciclisme

Richards s’imposa a totes

Ciclisme. La britànica del Trek guanya la cursa femenina de la Super Cup Massi de Banyoles, la Clàssica, que té el colofó aquest migdia amb Jofre Cullell entre els millors del món

Evie Richards (Trek) va ser la gran vencedora de la primera de les dues jornades de la Super Cup Massi, la Clàssica, la dinovena edició de la qual obre un any més la temporada d’XCO a Europa amb les curses de la màxima categoria UCI que es fan a l’estat (Hors Class), només per sota les copes del món.

La cita aplega un miler de participants entre els quals els millors corredors de l’especialitat olímpica, en un any amb Jocs i amb Jofre Cullell (Megamo) com un dels focus d’atenció aquest migdia (12.25 h) al costat de vuit dels deu primers del rànquing del 2019. El tercer a la general de la darrera copa del món sub-23 corre a casa en un circuit que li agrada, revirat com els de ciclocròs i que no dona treva.

A foc

L’inici de la cursa femenina va ser fulgurant, amb Rebecca McConnell (Primaflor) trencant-la des de la volta d’inici i Annie Last (KMC-Orbea) i la italiana Eva Lechner –24a a meta– seguint-la de prop. Evie Richards (Trek) i Haley Batten (Specialized) van formar una parella de perseguidores i la jove nord-americana (1998) les va atacar totes i només Richards i Alessandra Keller (Swiss Cycling) la van poder seguir, amb la suïssa despenjant-se i acabant quarta a meta. El cara a cara de la darrera volta el va resoldre la britànica a dos quilòmetres –la volta en té sis i mig i se’n feien quatre– per entrar en 1h23:16 amb vint segons sobre la promesa. Last va pujar al podi a un minut, Clàudia Galicia (Megamo) va entrar al top 20 i Txell Figueras (MMR) la 37a.