El Barça venç el Celje (25-37) i se'n va directe als quarts de la Champions

Handbol. Guanya amb comoditat i s’assegura la primera posició del grup A quan encara falta una jornada per disputar

CELJE 25 BARÇA 37

RK CELJE PIVOVARNA LASKO:Vujovic, Novak (2), Da Silva (4), Poteko (2), Makuc, Sarac (2) i Razgor (9, 8p) –set inicial–; Cvetko, Kodrin (1), Groselj, Zabix (1), Horzen (3), Grebenc, Leban (1), Marguc i Ferlin (p.s.).BARÇA:Gonzalo Pérez de Vargas; Víctor Tomás (2), Dolenec (7, 5p), Fábregas (5), Pálmarsson (5), Andersson (1) i Ariño (1) –set inicial–, Thiagus Petrus (1), Cindric (1), Aleix Gómez (2), Sorhaindo (1), Raúl Entrerríos (1), N’ Guessan (4), Mem (4), Mortensen (2) i Kevin Möller (p.s.).PARCIALS CADA CINC MINUTS:4-3, 7-7, 10-10, 11-13, 13-16, 14-19 (descans), 16-22, 19-25, 22-28, 23-31, 25-34 i 25-37.ÀRBITRES:I. Pavicevic i M. Raznatovic (Montenegro). Van excloure Da Silva i Novak, del Celje, i a Entrerríos (2), Petrus, Pálmarsson, del Barça.

El Barça es va imposar amb comoditat a la pista del Celje per 25-37, es va assegurar la primera posició del grup A i es va classificar directament pels quarts de final de la lliga de Campions. Quan encara queda una jornada per finalitzar la fase de grups els blaugrana ja han fet la feina i s’estalviaran l’eliminatòria de vuitens. El conjunt eslovè va oposar resistència en el primer quart d’hora de joc, però després els blaugrana van anar ampliant la seva avantatge fins arribar a la màxima de dotze gols al final del partit. Jure Dolenec va ser el màxim golejador del conjunt blaugrana amb 7 dianes, 5 d’elles de penal. Tots els catorze jugadors de pista del Barça van anotar com a mínim un gol.

El Celje va intentar plantar cara als blaugrana en els primers minuts del partit i va anar per davant en el marcador en varies ocasions en el primers minuts tot i que mai va tenir més d’un gol d’avantatge. Després d’un parcial de 3-0 els eslovens es van situar amb un 11-10 en el minut quinze de joc. El Barça va decidir que volia un partit més tranquil i es va distanciar en el marcador. Un parcial dels blaugrana de 0-4 amb tres gols consecutius de Dika Mem van situar el resultat en l’11-14 en el minut vint de partit. El Barça va intensificar la seva feina defensiva i va arribar als cinc gols d’avantatge a tres minuts del descans (13-18). Jure Dolenec va ser el golejador de la primera meitat i ha marcar cinc gols, tres d’ells de penal. Al descans es va arribar amb un amb el 14-19 pels blaugrana.

Amplia l’avantatge

El Barça va anar incrementant la seva avantatge des del primer minut de la segona meitat (17-24 en el minut 37). La major resistència del conjunt eslovè la va posar David Razgor, que va ser el màxim anotador del partit amb nou gols, vuit d’ells de penal. En el conjunt blaugrana van tornat a jugar després de les seves lesions Aleix Gómez i Luka Cindric. Aquest darrer va reaparèixer després de superar la lesió que es va fer en l’europeu i que l’ha mantingut de baixa fins aquest partit. Tots dos van anotar en el seu retorn, el sabadellenc va marcar dos gols tot i que no va ser el llançador de penals com és habitual, mentre que el croat es va fer un, el 24-34, que va situar els deu gols de marge. En els últims minuts el Barça va dominar completament al Celje, i va aconseguir un darrer parcial d’1-6 que el va portar a guanyar per 25-37, dotze gols de diferència que va ser la màxima diferència de tot el partit.

Quedar primers de grup ens estalvia una eliminatòria i ens posa entre els vuit millors d’europa, ja
Xavi Pascual
ENTRENADOR DEL bARÇA
Hem tingut la paciència per poder madurar bé el partit i en la segona part, des de l’inici, s’ha vist que estàvem per sobre
Crec que hem fet un partit molt seriós, des del primer moment concentrats en el que havíem de fer. Sabíem que no seria senzill