Futbol sala

Del rumor a la concreció

Futbol sala. El Barça defineix i encarrila la plantilla per a la temporada que ve just abans de les grans cites de la temporada i amb diverses incògnites que encara s’han de resoldre

El Barça disputarà demà un amistós benèfic al Palau Blaugrana amb el Corinthians, flamant campió de la lliga brasilera, que farà part de la pretemporada a Barcelona. Un magnífic convidat per a un duel que servirà per recaptar fons per al projecte inclusiu per a la diversitat de la Fundació Barça al barri de les Corts. De rebot, la cita també servirà perquè el club blaugrana i la direcció esportiva dels brasilers perfilin els detalls del contracte que vincularà el brasiler Matheus amb el primer equip blaugrana a partir de la temporada vinent. És una de les cares noves que, presumiblement, han d’arribar per reforçar el projecte. Un ala esquerrà molt hàbil amb la pilota, amb recorregut i una potència espectacular. No serà l’únic. La direcció esportiva té encarrilats els reforços d’André Cohelo, un tanca portuguès, internacional amb el seu país, que juga al Benfica i que arribaria a Barcelona l’estiu vinent just abans del mundial del mes de setembre a Lituània.

Una altra de les cares noves que té molts números d’arribar al Palau és un vell conegut de l’afició blaugrana i un dels noms que han sonat més en els últims dies en el panorama del futbol sala estatal. El porter Miquel Feixas s’està guanyant a pols un bitllet de tornada a can Barça –on es va formar– després d’uns primers mesos espectaculars en la seva segona temporada a l’Industrias. Tot i que Feixas té contacte en vigor fins a l’estiu del 2021 amb el conjunt colomenc, la situació contractual del blaugrana Juanjo, l’estancament de les negociacions per a la renovació entre el club i el jugador, i la situació personal del murcià condueixen irremeiablement cap a un canvi de peces a la porteria del Palau. El porter català faria una parella 100% made in la Masia amb Dídac. L’última cara nova que podria arribar és la de Leandro Lino, un ala dretà que va ser designat millor jugador de la lliga brasilera l’any 2018. Un mag amb la pilota que podria arribar en el mercat d’hivern de la temporada vinent, quan acabi la lliga brasilera amb el Magnus Futsal.

Abans, però, s’ha d’obrir la porta de sortida i els que tenen més números de marxar són els jugadors que acaben contracte l’estiu del 2020. Més enllà de Juanjo, Rivillos és qui té el seu comiat més encarrilat: el jugador no ha trobat la seva millor versió a Barcelona –agreujat per una lesió de genoll que li ha fet la guitza– i cada vegada disposa de menys minuts per capgirar la situació. No ha perdut cartell i la seva situació familiar l’acosta a Palma. També té números de canviar d’aires l’andalús Boyis, pretès per un Inter que està espanyolitzant la seva plantilla. De Roger i Arthur dependrà el tram final del curs i com aprofitin les seves oportunitats. També, les sensacions que deixi Ximbinha, el nou reforç, que podria ampliar un any més la seva relació contractual amb el l’entitat blaugrana.

El club haurà de valorar qui farà de quinzè home: Roger, un perfil talentós de la casa, implicat i més culer que la bandera. Arthur, que és un ala portentós i molt hàbil que no acaba de trobar la regularitat i la desimboltura que li demana el cos tècnic. O Ximbinha, que s’hauria de guanyar les garrofes amb Esquerdinha i Ferrão, els altres dos pivots, quan aquests dos es recuperin de les seves lesions.

Porters
Juanjo 34 anys
Tanques
Boyis 30 anys
Ales
Roger Serrano 29 anys
Mario Rivillos 30 anys
Arhur 25 anys
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)