El Rubí i el CN Sabadell completen les semifinals

Waterpolo. El conjunt rubinenc ha sorprès el Sant Andreu (10-11) i les sabadellenques han fet valer la seva condició d’amfitriones contra el CE Mediterrani (10-6)

El CN Rubí i l’Astralpool CN Sabadell s’han classificat per a la segona semifinal de copa que es jugarà demà a Can Llong (18:30 h) després d’eliminar aquesta tarda al Sant Andreu (10-11), en una de les grans sorpreses de la jornada, i el CE Mediterrani (10-6), respectivament.

D’entrada, el partit entre el Sant Andreu i el Rubí s’ha plantejat com un duel entre les golejadores Paula Crespí i Ariadna Ruiz, que en el primer quart ha acabat en taules després de la diana de Carlota Alonso (3-3). El Rubí ha sorprès el seu rival amb contraatacs culminats per Amanda Triviño, aprofitant grans assistències de la portera Elia Jiménez. Laia Soriano ha caçat una pilota de rebot per ampliar l’avantatge del seu equip (4-6), però les de Javi Aznar han reaccionat d’immediat amb els gols en superioritat de Noelia Mora, una parabòlica mil·limètrica d’Alejandra Aznar i una transició ràpida de Crespí (7-6). Després de la represa, la mateixa jugadora internacional –acabaria anotant sis dels deu gols del seu equip– ha marcat d’esquenes a la porteria (8-6), però el conjunt de David Martín s’ha refet de la sequera i ha reestablert l’equilibri abans d’entrar en els últims 8 minuts de joc. L’estira-i-arronsa s’ha mantingut fins al final. El CN Sant Andreu no ha aprofitat una superioritat i novament Elia Jiménez ha impulsat un altre contraatac que ha provocat l’exclusió de la portera rival Maria Elena Sánchez. Amb una jugadora de camp sota els pals, Ariadna Ruiz ho ha tingut més fàcil per segellar el gol de la sentència i consumar una de les grans sorpreses de la jornada quan només restaven 2,1 segons de joc.

En l’últim partit de la jornada, el CN Sabadell ha començat molt endollat i ha pres la iniciativa amb dos gols, a càrrec de Judith Forca i Maica García, en poc més d’un minut i mig de joc. El CE Mediterrani ha ajustat la defensa i ha replicat amb dues dianes consecutives de Carla Toha. A partir d’aquí, el partit ha entrat en una fase d’equilibri, tot i les diferents alternatives en el resultat. Així, s’ha arribat a l’últim quart amb un ajustat 6-5 per a les locals. En el tram final, l’aportació de Maica Garcia i la millor condició física del CN Sabadell ha acabant decidint el partit al seu favor, amb un parcial de 4-1. La boia sabadellenca, autora de tres gols, ha signat la sentència (10-6) a 2:05 per al desenllaç en una piscina de Can Llong plena a vessar.