Els dos campions de copa defensaran els títols

Waterpolo. El Barceloneta masculí i el Sabadell femení volen revalidar el títol contra un Terrassa que ha situat els seus equips en les dues finals

Els dos campions de copa de la temporada passada, el Zodiac Atlètic Barceloneta en la masculina i l’Astralpool Sabadell en la femenina defensaran avui els seus títols en la primera edició conjunta de la competició del KO que s’està disputant a la piscina de Can Llong de Sabadell. El Barceloneta s’enfrontarà al CN Terrassa (14 h) en la seva dinovena final, mentre que per als egarencs serà la cinquena i buscaran guanyar-la per primera vegada. En la categoria femenina el Sabadell, l’amfitrió, disputarà la seva vintena final i també jugarà contra el CN Terrassa (12 h), que lluitarà per tercera vegada per un títol que mai ha guanyat.

El Barceloneta va dominat la primera semifinal des de l’inici i ja va arribar al descans amb un clar 9-5. En el tercer quart es va decidir el partit amb l’expulsió definitiva de Santiago Bofill per brutalitat i el Sant Andreu es va quedar quatre minuts amb un jugador menys. El Barceloneta va marcar quatre gols seguits en aquests minuts de superioritat i va deixar la classificació per a la final sentenciada abans dels darrers vuit minuts, en què va ampliar el marcador fins al 17-8.

El derbi vallesà de la segona semifinal va ser molt disputat i els egarencs pràcticament sempre van anar al davant. El Sabadell va veure en els dos primers períodes dues targetes vermelles per desconsideració envers els àrbitres i es va arribar al descans amb un curt 4-6. Els dos porters van fer grans aturades i hi va haver moltes exclusions. En el tercer quart els amfitrions es van apropar a un gol, però en els darrers vuit minuts el Terrassa va controlar el partit i es va imposar per 8-10.

Derbi vallesà

El Terrassa va veure com el Boadilla, l’únic equip no català de tota la competició, li va plantar cara en els primers deu minuts –6-6 en l’inici del segon quart–. A partir d’aquí les egarenques van fer un parcial de 7-0 fins a situar-se amb un 13-6 en els primers minuts del tercer quart. El Terrassa, amb sis gols de Paula Leitón, va sentenciar la classificació per a la final i va acabar guanyant per 17-9.

L’Astralpool Sabadell no va voler donar la possibilitat de cap sorpresa en la segona semifinal contra el Rubí i va sortit molt centrat. Les amfitriones es van avançar amb un 4-0 i un 6-1, i van arribar al descans amb un clar 10-3 que va encarrilar el seu pas a la final. El Rubí ho va intentar, però en cap moment va inquietar el seu rival i en la segona meitat el Sabadell va anar ampliant el seu avantatge fins al 19-6 final.

ELS NOIS

El Barceloneta goleja el Sant Andreu (17-8) i el Terrassa venç el Sabadell (8-10)

LES NOIES

El Terrassa supera el Boadilla (17-9) i el Sabadell es desfà fàcilment del Rubí (19-6)