Handbol

El Barça més competitiu

Handbol. L’equip blaugrana exhibeix el seu instint guanyador per tancar una fase de grups impecable i ja té el full de ruta marcat per tornar a lluitar per ser a la final a quatre de Colònia

El Barça va tancar dissabte contra el Pick Szeged (30-28) una fase de grups impecable, amb un balanç de tretze victòries i una sola derrota. Arribava a la cita amb la feina feta, amb el lideratge i l’accés directe als quarts de final assegurat, però l’equip blaugrana sempre té reptes i rècords per superar. Precisament, l’única derrota que ha encaixat en la lligueta havia estat en la jornada inicial contra l’equip hongarès i, per tant, era una oportunitat immillorable per passar comptes.

Rècord de victòries

El conjunt català va suar de valent per posar fi a la resistència del Pick Szeged, que a cinc minuts del final dominava per 26-28. Liderat per Luka Cindric, el Barça va posar en evidència la seva capacitat competitiva i va resoldre el duel amb un parcial final de 4-0. De retruc, el triomf va servir per enllaçar la tretzena victòria, tot un rècord en la competició. Fins ara, cap equip havia pogut cantar victòria més de dotze vegades seguides. El rècord anterior el compartien el Ciudad Real, el Veszprém i el mateix Barça, que ho va aconseguir entre l’abril del 2011 i el febrer del 2012. L’equip blaugrana tindrà la possibilitat d’allargar aquesta ratxa en els quarts de final, si surt victoriós del duel que l’enfrontarà contra el vencedor de l’eliminatòria de vuitens entre el Montpeller i el Flensburg-Handewitt.

D’altra banda, el triomf contra l’equip de Juan Carlos Pastor també va servir per ampliar la imbatibilitat en competició europea al Palau. El santuari blaugrana es manté inexpugnable des de fa més de quatre anys, des del 5 de desembre del 2015. Durant la fase de grups, el Barça també ha estat clarament l’equip més golejador (485, amb més de 34 per partit) i un diferencial favorable de +105.

En la roda de premsa posterior al partit contra el Pick Szeged, Xavi Pascual es va referir a “l’instint guanyador” sense límits del seu equip. El tècnic blaugrana també va destacar el fet d’estalviar-se una eliminatòria: “El nostre objectiu sempre és arribar com més lluny millor i ara ja estem entre els vuit millors d’Europa. Estem jugant molt bé, però ja sabem que el gran repte és classificar-nos per a la final a quatre de Colònia. En tot cas, ara ho haurem d’aparcar i centrar-nos en la propera competició, que és la copa.” El capità Víctor Tomàs també valorava el fet d’aparcar la Champions fins a finals d’abril: “Ara ens podrem entrenar més i centrar-nos en la copa, i després la lliga.” El Barça s’estrenarà en la final a vuit de copa divendres contra el Fraikin BM Granollers, en l’últim partit de la jornada inicial (20.45 h) que es disputa a la Caja Mágica de Madrid.

Cindric, en el set ideal

La bona tasca del Barça contra el Pick Szeged també ha tingut el seu reflex en el set ideal i en l’elecció dels millors gols de la jornada. Luka Cindric ha estat escollit com el millor central i el gol de l’empat a 28 de Ludovic Fàbregas, d’esquena a porteria des de la posició de pivot, ha estat considerat un dels cinc millors dels últims partits de la fase de grups.

EL RIVAL

El Barça jugarà els quarts de final contra el Montpeller o el Flensburg
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)