Handbol

Copa màgica i catalana

El Barça surt com a gran favorit en el clàssic contra el Granollers que tanca la jornada inaugural de copa a Madrid

Serà l’última edició de la competició per als blaugrana Víctor Tomàs i Raúl Entrerríos

Segurament abans del que voldrien, el Barça i el Fraikin BM Granollers tancaran avui (20.45 h per Esport 3) la jornada inaugural de la fase final de la copa del Rei amb el repte de guanyar-se un lloc per a les semifinals de demà. L’escenari serà la flamant Caja Mágica de Madrid, amb capacitat per a més de 12.000 espectadors. S’espera una bona entrada perquè ja s’han venut més de 5.000 abonaments. La sort o la dissort, segons com es miri, va propiciar que el clàssic de l’handbol del país sigui en la primera eliminatòria i, per tant, no hi hagi cap possibilitat d’una final catalana a la capital espanyola, un fet que amb aquests equips de protagonistes només té quatre precedents (1958, 1974, 2014 i 2015).

El Barça és el favorit en totes les travesses. Les estadístiques són demolidores. L’equip blaugrana aspira a conquerir la seva 24a copa, la setena consecutiva, en un període en què el conjunt de Xavi Pascual s’ha mostrat intractable en totes les competicions estatals. De fet, durant aquests set anys només ha encaixat una derrota i va ser el curs 2018/19 en partit de lliga, precisament contra el Granollers (28-29). La trajectòria aquesta temporada també és impecable i a Madrid aspira a aixecar el seu cinquè títol, després d’haver guanyat la supercopa de Catalunya, la supercopa d’Espanya, la Super Globe i la copa Asobal. En la lliga de campions ja ha certificat l’accés als quarts de final, en una fase de grups en què ha acreditat un balanç de tretze victòries i una sola derrota. Amb aquest panorama, el tècnic vallesà Antonio Rama és conscient que les seves possibilitats depenen de trobar-se un Barça lluny de la seva millor versió. “Hem d’estar preparats per si ells no tenen el dia, si les coses no els acaben sortint, si cometen més errades del compte. Si és així, hem d’estar preparadíssims per poder competir per la victòria”, sentencia. Els dos precedents d’aquesta temporada (43-24 en la supercopa de Catalunya, i 38-24 en la primera volta de la lliga) són molt favorables als blaugrana, però el tècnic del Barça, Xavi Pascual, destaca que la trajectòria del club vallesà és clarament ascendent. “El Granollers ha mostrat que ha començat millor la segona volta. Ara és més solvent, molt més poderós del que diu la classificació”, adverteix.

El capità del Barça Víctor Tomàs, que a final de curs haurà de deixar la pràctica esportiva per uns problemes cardíacs, va ser un dels protagonistes de l’acte de presentació a Madrid. “Intento assaborir-ho tot al màxim, gaudir de cada sensació, de tot el que em queda. És una competició molt maca, en tinc molt bon record. M’agrada molt jugar-la i aquesta serà encara més especial”, va comentar. Aquesta també serà l’última copa per a Raúl Entrerríos, que a final de curs s’incorporarà al cos tècnic blaugrana.

En el terreny esportiu, Rama té la baixa de Borja Lancina, i en el Barça és dubte Dika Mem. El vencedor d’aquest partit s’enfrontarà demà al guanyador del duel entre l’Ademar de Lleó i el Logronyo la Rioja.

ELS PROTAGONISTES

El Granollers ha començat millor la segona volta. Ara és un equip més solvent.
Xavi Pascual
entrenador del barça
Intento assaborir-ho tot al màxim, gaudir de cada sensació, de tot el que em queda.
Víctor Tomàs
Capità del barça
Hem d’estar preparats per si ells no tenen el dia, per si les coses no els acaben sortint
Antonio Rama
entrenador del bm granollers
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)