Handbol

Víctor Tomàs, Sorhaindo i Entrerríos, tripleta de luxe per a una dècada d'or

Handbol. Víctor Tomàs i Raúl Entrerríos, que es retiraran a final de curs, i Cedric Sorhaindo han estat tres baluards en el Barça de l’última dècada

Conscients que era l’última, Víctor Tomàs (Barcelona, 1985) i Raúl Entrerríos (Gijón, 1981), els dos capitans del Barça, van conquerir a la Caja Mágica de Madrid la seva copa del Rei més emotiva. Per aquest motiu van decidir recollir-la plegats. “Quan s’ha acabat el partit ho hem parlat i hem decidit aixecar-la junts. És l’última copa del rei dels dos i crec que era bonic. La cosa bonica de guanyar títols és compartir-los i crec que poder aixecar aquest títol amb en Raúl ho fa encara més bonic”, va explicar posteriorment l’extrem blaugrana. “És una temporada especial, una temporada plena d’emocions. Cada competició que disputes saps que és l’última i és difícil no pensar-hi, però la millor manera de fer-ho és com ho hem fet avui, sortint a competir i a gaudir; després ja hi haurà temps de mirar enrere”, hi afegia el central asturià. Tomàs, a conseqüència d’una afectació cardíaca, i Entrerríos, perquè als seus 39 anys s’incorporarà al cos tècnic blaugrana, tancaran a final de curs la seva etapa a la pista.

En un segon terme, Cedric Sorhaindo (Trinité, 1984), el tercer capità del Barça, també va celebrar el títol al costat dels seus companys. A diferència de Tomàs i Entrerríos, el pivot francès no ha explicitat encara, si més no oficialment, el seu futur. Sorhaindo acaba contracte al juny i, veient la marxa de dos pesos pesants de la plantilla, tampoc es pot descartar que continuï una temporada més lligat al club. Des de l’arribada de Ludovic Fàbregas, òbviament, el seu protagonisme ha disminuït, però encara continua essent la segona opció de Xavi Pascual, davant del jove asturià Abel Serdio. Sembla que el Barça tindria lligat el jove pivot portuguès Luis Frade (1998) per al 2021, i Tchouf podria acabar d’ajudar a fer aquesta transició. En tot cas, Sorhaindo tindrà l’última paraula.

Amb la victòria a la Caja Mágica, Tomàs eleva el seu nombre de trofeus en les files del Barça a 68. Ja fa temps que l’extrem barceloní és el segon jugador de la història de la secció amb més títols, només superat per David Barrufet, que en va conquerir 71. Tomàs pot arribar a 70 si també guanya la lliga Asobal, ara per ara molt ben encarrilada, i la lliga de campions a Colònia, sens dubte, el que seria el millor colofó a la seva carrera.

Al llindar dels 50 títols

Entrerríos i Sorhaindo van arribar plegats al Baça, el juliol del 2010, i en aquesta dècada també s’han convertit en dos col·leccionistes de títols. Amb la copa del Rei de la Caja Mágica ja n’han guanyat 49 i, per tant, amb la lliga a tocar, tenen molt coll avall la possibilitat d’arribar a la cinquantena. Ja retirats, altres grans noms de la secció amb un munt de títols són Xavier O’Callaghan (54), Enric Masip (53) i Iñaki Urdangarin (52).

L’etapa triomfal de Xavi Pascual a la banqueta no s’entendria sense l’aportació d’aquests tres capitans. “Hi ha jugadors molt importants en el club, als quals tens una estima especial, perquè fa tants anys que hi són, com ara Víctor, Cedric, Raúl... fa molt de temps que estan amb tu. Sempre els dic que gairebé son fills meus i t’emociona que un jugador que ho ha donat tot pel club es pugui retirar guanyant títols”, admetia Pasqui a Madrid. I hi afegia, a mode de balanç: “He donat les gràcies als jugadors. Guanyar un títol el dia del teu aniversari [en feia 52] és sempre un bon regal. Estic molt content per la imatge dels tres dies, per la seriositat, pel compromís de l’equip, per tot, però ara hem de continuar treballant a la recerca de les dues fites més importants que ens queden, la Lliga i la Champions.”

LA FRASE

Fa tants anys que són al club [Víctor, Raúl i Cedric] que sempre els dic que gairebé son fills meus
Xavi Pascual
entrenador del Barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)