Ciclisme

Ajornat el Giro d’Itàlia

Ciclisme. RCS Sport claudica davant l’anunci d’Hongria de cancel·lar les tres primeres etapes i no anunciarà “abans del 3 d’abril” la nova data

L’organitzador del Giro, RCS Sport, va claudicar i va ajornar definitivament l’edició 2020 de la cursa, que s’havia de córrer entre el 9 i el 31 de maig. RCS va precisar que la nova data de la cursa no s’anunciarà en cap cas abans del 3 d’abril, que és quan acaba la vigència de les mesures excepcionals decretades a Itàlia. Des que va néixer el 1909, el Giro d’Itàlia només es va deixar de disputar en quatre edicions, els anys 1915, 1916, 1917 i 1918 a causa de la Primera Guerra Mundial.

La decisió definitiva va arribar després que Hongria declarés l’estat d’emergència i, per tant, cancel·lés el permís de sortida de la prova, prevista per al 9 de maig, amb una contrarellotge a Budapest, i de les dues etapes posteriors. S’ha descartat un canvi d’itinerari, com s’havia estudiat de bon començament, i s’ha optat per deixar en suspens el contracte amb Hongria amb la intenció de recuperar-lo quan la situació sanitària ho permeti.

Hongria, que fins ara ha tingut 19 casos de coronavirus, ha prohibit l’entrada al país de persones procedents d’Itàlia, la Xina, l’Iran i Corea del Sud, i ha tancat el pas fronterer cap a Àustria i Eslovènia. També ha prohibit els actes públics en llocs tancats amb més de 100 persones i a l’aire lliure amb més de 500. Máriuisz Révész, encarregat de l’organització del govern hongarès, va anunciar q la seva pàgina de Facebook que el seu país no està en condiciones d’organitzar les tres primeres etapes de la cursa. Poc després, RCS Sport, organitzador del Giro, va publicar un comunicat en el qual informava que la nova data de sortida se sabria després del 3 d’abril. “Considerada la situació nacional i internacional, comuniquem que s’ajorna la data de sortida del Giro d’Itàlia 2020. La nova data serà anunciada no pas abans del 3 d’abril, quan acabin les disposicions del decret del president de Consell de Ministres del 4 de març del 2020 i després que els organitzadors s’hagin reunit amb el govern i les institucions esportives italianes i internacionals”. El Covid-19 ha provocat més de 1.000 morts a Itàlia i ja hi ha més de 15.000 persones contagiades.

S’escapça la París-Niça traient l’etapa de demà

La clàssica París-Niça, que disputa la seva 78a edició, va suspendre ahir l’última etapa que s’havia de disputarà demà entre Niça i Niça, de 113,5 quilòmetres, i s’acabarà abans d’hora avui. L’equip Bahrain-McLaren es va retirar abans d’hora amb la intenció de repatriar els seus corredors a casa seva com més aviat millor. El belga Tiesj Benoot (Sunweb) es va imposar ahir en solitari en la sisena etapa, entre Sorgues i Apt, de 161,5 km. L’alemany Maximilian Schachmann (Bora-Hansgrohe) manté el lideratge amb només 18 segons de marge sobre Benoot, que li trepitja els talons. El líder va caure –es va estimbar contra una façana–i va perdre 40 segons; però, com que ja estava en el darrer quilòmetre, li van donar, tal com estipula el reglament, un desavantatge de 22 segons.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)