Més esport

El comitè olímpic canadenc no participarà als Jocs si es fan al 2020

Olimpisme. El comitè australià indica als seus esportistes que es preparin per al 2021 i el del Estats Units qualifica “d’ambigua” la posició del COI d’esperar a quatre setmanes per prendre una decisió sobre els Jocs de Tòquio

L’equip de Canadà no participarà en els Jocs Olímpics i Paralímpics d’estiu del 2020 d’acord amb un informe que han donat a conèixer de manera conjunta els comitès olímpics i paralímpics d’aquest país nord-americà. A través d’un comunicat, insten al COI, a la IPC i l’Organització Mundial de la Salut (OMS) a posposar els Jocs per un any. En la mateixa línia, el Comitè Olímpic Australià tampoc hi enviarà esportistes i ja els ha recomanat que es comencin a preparar per a l’estiu del 2021. Diumenge el govern australià ja havia ordenat el tancament de fronteres per als seus conciutadans, sense excepció, durant mig any.

D’altra banda, el Comitè Olímpic i Paralímpic dels Estats Units (USOPC) ha qualificat com a “ambigua” la posició presa pel Comitè Olímpic Internacional (COI) de donar-se un termini de quatre setmanes abans de prendre l’última decisió sobre si cancel·la o posposa els Jocs de Tòquio 2020 a causa de la pandèmia. El president de la Federació Internacional d’Atletisme (World Athletics) Sebastian Coe creu que ha arribat el moment de definir una nova data pels Jocs, ja que la celebració del 24 de juliol al 9 d’agost “no és factible ni desitjable” davant la pandèmia de la Covid-19.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)