Més esport

Estudien fer els Jocs a la primavera

Olimpisme. El Japó i el COI consulten amb les federacions internacionals el tema del calendari del 2021

El Comitè Olímpic Internacional (COI) i el Japó, el govern i el comitè organitzador, estan estudiant la possibilitat d’organitzar els Jocs Olímpics la primavera del 2021. Després de determinar que els Jocs de Tòquio no es podien fer aquest estiu i prendre la decisió d’ajornar-los, per l’alerta mundial de la Covid-19, estan buscant que la competició es disputi al més aviat possible. La decisió sobre quines seran les noves dates es podria prendre en les tres setmanes vinents. Els mesos de març i abril del 2021, d’aquí a un any, sembla l’opció més favorable, un cop s’hagi acabat d’estudiar la disponibilitat del calendari de competicions mundials.

Segons els mitjans informatius japonesos, el COI ho està consultant amb els organitzadors japonesos i les federacions internacionals implicades. La primavera del 2021 és una opció que té el suport de força federacions internacionals per evitar la calor de l’estiu a Tòquio, mentre que altres s’han decantat més aviat per fer-los a la tardor.

La ministra japonesa encarregada dels Jocs Olímpics, Seiko Hashimoto, afirma que hi ha problemes de calendari per resoldre, ja que per al 2021 ja hi ha competicions internacionals previstes. La governadora de Tòquio, Yuriko Koike, apunta que per prendre la decisió es tindrà en compte la viabilitat del calendari i la disponibilitat de les seus. El director executiu del comitè organitzador, Toshiro Muto, expressa el seu desig que les dates es fixin com més aviat millor perquè en cas contrari hi haurà força aspectes organitzatius que no podran avançar.

Com era d’esperar, ja han començat a sortir les primeres veus discordants amb l’opció de fer els Jocs de Tòquio la primavera del 2021, tot i que no hi ha cap data fixada. El president de la Federació Europea d’Handbol (EHF), Michael Wiederer, afirma que no és una opció desitjable: “Un calendari internacional estable és essencial per a l’organització de les competicions estatals i europees. Situar els Jocs Olímpics la primavera del 2021, a la meitat de la temporada, afectaria dramàticament totes les competicions.” I hi afegeix que tindria un impacte negatiu en el mundial d’Egipte i els mateixos Jocs.

LES NOVES DATES

La intenció és que les dates de Tòquio 2021 es decideixin en les tres setmanes vinents
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)