Ciclisme

Sense públic al Tour de França?

Ciclisme. La ministra d’Esports, Roxana Maracineanu, assegura que la principal font d’ingressos de la cursa són els drets televisius

El Tour de França, que ha de començar el 29 de juny a Niça, podria ser a porta tancada, segons la ministra d’Esports del govern francès, Roxana Maracineanu.“Ho estem tractant amb l’ASO, però encara és massa aviat per prendre una decisió”, va dir a France Bleu, on va recordar quina és la gran font d’ingressos de la cursa: “El Tour no es basa en la venda d’entrades, sinó en els drets de la televisió.”

“En aquest període de confinament som conscients i responsables i tothom ha entès els beneficis de quedar-nos a casa. Mirem més la televisió i no seria cap disbarat seguir-hi el Tour”, va explicar.

Antecedents

La París-Niça, la darrera cursa del calendari que es va disputar a Europa –també organitzada per l’ASO– ja es va fer sense públic i amb una etapa menys. “Només dues guerres mundials han pogut aturar el Tour”, va recordar el seu director, Christian Prudhomme. Els antecedents, entre el 1940 i el 1946 i entre el 1915 i el 1918.

Ivan Garcia Cortina (Bahrain McLaren) va ser un dels vencedors parcials a la París-Niça, a l’esprint i superant Peter Sagan (Bora). L’asturià de 24 anys ja va proposar de seguida fer una gran volta a Europa per substituir el Giro, el Tour i la Vuelta. Una altra alternativa que pren força per a les grans voltes és fer-les de dues setmanes. “Va ser una etapa de prestigi. Arribava amb molt poques expectatives a la París-Niça perquè havia estat malalt, possiblement pel coronavirus”, va manifestar ahir Garcia Cortina, una de les figures emergents del ciclisme.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)