Patinatge

RAMON BASIANA

PRESIDENT DE LA FEDERACIÓ CATALANA DE PATINATGE

“Volem acabar les competicions”

Ramon Basiana, el president de la Federació Catalana de Patinatge, té clar que una de les prioritats en la situació actual és mirar de reprendre i acabar les competicions. El directiu apel·la al “sentit comú” per fer front a la pandèmia i revela que la federació es va anticipar en l’aspecte informàtic per implantar el teletreball sense trasbalsos tècnics quan van veure que el virus s’escampava per Itàlia.

Com ha afectat la crisi del coronavirus el funcionament de la Federació Catalana de Patinatge?
Com tots sabem, aquesta crisi va afectar de cop el món de l’esport i, a nivell general, va provocar la contundència a l’hora de prendre mesures. Vam suspendre totes les competicions i a partir d’aquí vam decidir tancar la seu de la federació i treballar des de casa per poder donar el servei que hem de donar als nostres afiliats. Va ser una decisió que feia temps que meditàvem. A mitjan febrer, quan vam veure que la pandèmia es traslladava de la Xina a Itàlia, ens vam preparar en l’aspecte informàtic perquè en el moment que es decretés un confinament tots els nostres treballadors poguessin treballar des de casa.
Quines mesures ha pres la FCP?
Seguint els criteris de la Secretaria General de l’Esport, vam suspendre totes les competicions i no crèiem que, com proposaven altres federacions, jugar a porta tancada fos el més adient. Crèiem que s’havia de tancar i paralitzar tot el món de l’esport, perquè al cap i a la fi vetllem per la salut dels nostres esportistes. Tancar-nos a casa era el millor.
Quins consells es poden donar a esportistes, tècnics, jutges i àrbitres durant el confinament?
Pocs consells podem donar, ja; tothom n’està donant. Acollir-nos al sentit comú, intentar estar a casa i no moure’ns. La salut és el més important i el patinatge ja rodarà en el moment que toqui. Toca cuidar-nos i cuidar els altres. Això sí, intentar fer exercici a casa per no perdre el to muscular. També és un bon moment per pensar en els nostres esports i rumiar idees noves que puguin ser beneficioses per al món del patinatge.
Tal com està la situació ara mateix, quan creu que es podrien reprendre les competicions?
Des de la federació catalana estem treballant en tots els escenaris possibles per poder reprendre les competicions abans que finalitzi la present temporada, sobretot ens els casos de l’hoquei sobre patins i l’hoquei en línia, perquè aquests dos són esports amb temporades que comencen al mes de setembre i s’acaben al juny. La resta de modalitats funcionen amb els anys naturals, fins al desembre, i segur que hi haurà una major possibilitat d’encaixar les competicions. Hem estudiat totes les possibilitats de quan es podrien reprendre, a mitjan maig, a mitjan juny... i estem en espera de saber què farà la RFEP amb els ascensos i descensos, perquè ens marcaria què podem fer. La nostra intenció, i ens agradaria moltíssim, és continuar i acabar les competicions. Però també hi ha la possibilitat que se suspengui la temporada; el dia a dia ens anirà dient què podem fer. La decisió final es prendrà quan s’acabi el confinament, tenint en compte que s’hauria de recuperar el to físic dels jugadors, i donant un marge perquè la gent estigui al nivell de quan es va aturar la competició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)