Tennis

Wimbledon: any en blanc

Tennis. Els organitzadors n’anuncien la cancel·lació “amb pena però amb responsabilitat” i consideren que és “la mesura correcta en una crisi global”

L’All England Lawn Tennis and Croquet Club i el comitè de gestió del campionat van anunciar ahir que el torneig de Wimbledon previst del 29 de juny al 12 de juliol no es jugarà i que es posposa fins al 2021 –del 28 de juny a l’11 de juliol– per culpa de la pandèmia. “Amb molta pena, però actuant de manera responsable, la direcció ha decidit que el campionat del 2020 ha estat cancel·lats a causa de la preocupació per la salut pública”, diu el comunicat. També cauen del calendari la resta de tornejos d’herba previs.

El llegendari Grand Slam sobre herba és el torneig més antic del món, amb 133 edicions disputades des que va arrencar, el 1877. El tercer major del curs cronològicament es va suspendre per darrera vegada el 1945, fa just 75 anys, a causa de la Segona Guerra Mundial. De fet totes les cancel·lacions de la seva història havien estat provocades fins ara pels conflictes bèl·lics. Primer es van deixar de jugar quatre edicions entre el 1915 i el 1918 per la Primera Guerra Mundial. Tampoc no es va jugar entre el 1940 i el 1945 per la Segona Guerra Mundial.

“Des de l’aparició del brot, al gener, hem seguit les indicacions del govern del Regne Unit i de les autoritats sanitàries, juntament amb el desenvolupament d’una comprensió de la probable trajectòria del brot al Regne Unit. Això ha permès l’anàlisi de l’impacte de les restriccions del govern a l’habitual inici d’abril de les preparacions necessàries per organitzar els campionat”, contextualitzen els organitzadors.

Els últims campions

El darrer vencedor va ser el serbi Novak Djokovic, que va aixecar el seu cinquè títol superant el suís Roger Federer en una final a cinc sets de quatre hores i 48 minuts. En noies, la romanesa Simona Halep va batre la nord-americana Serena Williams.

EL PROTAGONISTA

No ho hem decidit a la lleugera, i ho hem fet amb la màxima consideració per la salut pública
Ian Hewitt
PRESIDENT DE L’AELTC
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)