Tennis

HISTÒRIES DE DOPATGE. TENNIS. CHRISTOPHE FAUVIAU

El pare que drogava els rivals

Christophe Fauviau va arribar a drogar 27 rivals del seu fill en tornejos de tennis, un dels quals va morir en un accident en adormir-se conduint després de beure aigua que contenia un tranquilitzant

El dopatge és usar substàncies prohibides per millorar el rendiment d’un esportista. La majoria de les vegades els esportistes no reconeixen haver pres res i argumenten que hi ha una confabulació en contra seu, que algú, no se sap com, ha introduït al seu cos aquell producte. Hi ha casos documentats del que es coneix en l’argot del dopatge com doping to lose. No es tracta de provocar un positiu, sinó d’administrar a un rival substàncies que facin disminuir les seves capacitats físiques. Els historiadors del dopatge expliquen que, abans d’augmentar el rendiment propi, el primer que es va fer va ser buscar reduir el del rival.

Un dels casos més recents d’aquest tipus de dopatge es va produir el 2003 a França i va acabar amb un mort. Christophe Fauviau, de 45 anys, tenia dos fills, una nena de 13 anys i un nen de 16, que jugaven a tennis. La nena, Valentine, era el 2003 la millor jugadora de França de la seva edat. El nen, Maxime, intentava treure el cap en tornejos de promoció. El juny del 2003, en un torneig, un jove va veure com el pare del seu rival manipulava una ampolla d’aigua que tenia al vestidor. No en va dir res i la va guardar. Va perdre contra Maxime Fauviau, que l’endemà guanyava la final contra un jugador que va començar bé el partit però el va acabar molt malament i va estar dos dies a l’hospital. El jugador va anar a la policia amb l’ampolla d’aigua manipulada. Més tard van saber que Alexandre Lagardère, de 25 anys, que també havia jugat contra Maxime, havia mort en un accident. Les anàlisis van revelar que a l’aigua hi havia Temesta, un tranquil·litzant que, entre altres coses, provoca somnolència. Van lligar caps i l’autòpsia de Lagardère va revelar que havia ingerit Temesta. Lagardère havia perdut contra Maxime Fauviau, després s’havia adormit conduint i s’havia matat. El març del 2006, Christophe Fauviau va ser condemnat a vuit anys de presó per haver drogat 27 rivals del seu fill, entre ells, nou menors de 15 anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)