Atletisme

Marta Galimany combina entrenaments i solidaritat

Atletisme. Després de participar en el #Yocorroencasa, la maratoniana vallenca també dona suport a la iniciativa #ConFinaRun, que avui recaptarà fons per lluitar contra el coronavirus

Marta Galimany (Valls, 1985) ha estat una de les esportistes més sol·licitades en aquestes primeres setmanes de confinaments. El 23 de febrer va tastar la glòria amb el títol estatal de marató a Sevilla i un registre (2h29:02) que li obria de bat a bat les portes dels Jocs Olímpics de Tòquio. Ja ha assimilat que s’haurà d’esperar un any per complir el seu somni olímpic, però tot i l’ajornament no ha parat quieta. Entre les quatre parets de casa i sobre una cinta de córrer ha intentat adaptar-se a les circumstàncies. “Evidentment no té res a veure córrer al carrer que fer-ho sobre la cinta, però com a mínim et permet de continuar els entrenaments. Intentem mantenir la planificació i continuar sumant, que res no ens resti sinó que sumi. Anem fent cicles. La setmana passada vam córrer uns 100 km, aquesta no hi arribarem, i la següent potser en farem més”, explica la maratoniana del Barça.

Més enllà dels entrenaments, Galimany també contribueix, com pot, en la lluita contra la pandèmia. Diumenge passat va córrer en la cursa virtual #Yocorroencasa Challenge, que va aconseguir més de 80.000 euros, i avui té previst participar en la #ConFinaRun, una iniciativa conjunta de Feetback, l’AA Xafatolls i Iter5 per recaptar fons per a l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida. “No soc metge per aportar gaire cosa més a la societat i si com a mínim podem contribuir amb el nostre gra de sorra amb iniciatives com aquesta, tot ajuda. Com més diners tinguin per a la recerca abans trobarem una cura o una solució per combatre el coronavirus. Diumenge [avui] faré els cinc quilòmetres per a la #ConFinaRun i després continuaré l’entrenament que tenia previst”, sentencia.

Tot i l’ajornament dels Jocs, Galimany ja veia difícil que es replantegés la subseu olímpica de marató. A instàncies del COI, es va triar Sapporo per evitar la forta calor i l’alt grau d’humitat de la capital japonesa. “Jo preferiria que es fessin a Tòquio, però m’adaptaré al que hi hagi. Si s’haguessin fet a la primavera potser sí que els haurien traslladat a Tòquio, però fent-se en les mateixes dates de l’estiu és lògic que mantinguessin la subseu de Sapporo”, admet. L’anunci oficial de les dates del 2021 ha aportat tranquil·litat als esportistes que es preparaven per als Jocs, però encara hi ha moltes incògnites per resoldre. En tot cas, la fondista vallenca té clar ara quina és la prioritat: “Ara hem d’intentar sortir d’aquesta situació com a societat i quan tornarem a la normalitat ja ens plantejarem com afrontar el futur.”

L’europeu, una incògnita

En aquest sentit, amb tots els condicionals previs, Marta Galimany no descarta preparar la mitja marató de l’europeu de París: “De moment, el campionat es manté al calendari [és a finals d’agost], però és agosarat dir-ho perquè falta que tot vagi bé. L’entrenador [la seva parella, Jordi Toda] ho ha posat sobre el paper, però jo prefereixo anar dia a dia i centrar-me en els entrenaments que em toquen.” Potser un objectiu més factible seria el campionat mundial de mitja marató, que s’ha traslladat al 17 d’octubre i que es disputa a la població polonesa de Gdynia. D’altra banda, Galimany també té clar que serà la Federació Espanyola d’Atletisme qui farà la selecció definitiva per als Jocs del 2021per molt que el president del COI Thomas Bach hagi dit que es mantenen les places per als esportistes que ja se l’havien guanyat.

LA PROTAGONISTA

Si podem aportar el nostre gra de sorra amb iniciatives com aquesta, tot ajuda. Com més diners hi hagi per a la recerca, abans trobaran una cura contra el virus
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)