Ciclisme

Mark Cavendish veu la llum al final del túnel

Ciclisme. El velocista del Bahrain McLaren, l’home amb més victòries al Tour de França (30) només superat per Eddy Merckx (34), confessa haver superat una depressió clínica

Mark Cavendish (Laxey, Illa de Man, 1985) ha confessat en una entrevista a The Times que va patir una depressió clínica, que ja ha superat. El manx del Bahrain McLaren explica que se li va diagnosticar el 2018 quan es recuperava d’una mononucleosi, un virus que li va fer perdre el seu nivell com a velocista.

“No només ha patit un cop dur la meva salut física, els darrers anys. He lluitat molt dur contra la depressió durant aquest temps. No vaig prendre cap medicació però sí vaig rebre ajuda” assegura l’home amb més victòries al Tour de França (30) només superat per Eddy Merckx (34). “Estava en un mal moment, ara estic a l’altre costat i és m’anima a buscar el costat positiu de les coses” hi afegeix en referència el context derivat de la crisi pel coronavirus.

A menys

Cavendish té en el seu palmarès 148 triomfs, inclosos els 30 del Tour, 15 al Giro i un mundial. El 2017 només va alçar els braços un cop i, l’any passat, un altre (al Tour de Dubai, el febrer.

El 2019 el seu equip (Dimension Data) no el va convocar per al Tour, la cursa en què hi havia estat present des del 2007. Del 2008 al 2016 va sumar la trentena de triomfs: quatre el 2008, 6 el 2009, cinc el 2010 i el 2011, tres el 2012 en l’Sky de Bradley Wiggins, que el va llançar en les dues darreres victòries amb el mallot groc, dos el 2013, una el 2015 i quatre el 2016 quan va amenaçar el rècord d’Eddy Merckx.

El 2017 es va fracturar la clavícula en un esprint en què es va tocar amb Peter Sagan i, el Tour, va expulsar l’eslovac.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)