Tennis

El president de l’ATP no descarta que el curs ja no es reprengui

Tennis.

L’extennista italià Andrea Gaudenzi, president de l’ATP des del gener passat, considera que en aquest moment “ningú pot descartar” l’ajornament dels tornejos fins a 2021 a causa de la pandèmia del coronavirus, encara que mostra el seu desig d’organitzar “almenys” tres Grand Slam i a les finals ATP de Londres, també conegudes com la copa Masters. “Ningú sap quan tornarem a competir. El 9 de març vam cancel·lar Indian Wells i no ens vam plantejar jugar a porta tancada. A partir d’aquest moment l’epidèmia es va aguditzar i ara estic bloquejat a casa meva a Londres, fent plans que podrien canviar en tot moment depenent de l’emergència sanitària”, va afirmar Gaudenzi en una entrevista al diari italià Corriere della Sera. “Estem parlant de dates hipotètiques. A més ara també l’obert dels Estats Units s’està plantejant ajornar el torneig. Tot depèn del virus. Ningú pot descartar l’ajornament del tennis fins a gener de 2021, quan tornem a jugar amb l’obert d’Austràlia”, ha afegit.

“Això de Roland Garros (ajornat pels seus organitzadors a finals de setembre) demostra que cal tenir més regles per coexistir en el calendari. Els quatre grans tenen regles diferents per als desempats del cinquè set, per exemple. Els drets televisius es venen de forma separada. Això no pot ser “, ha afirmat Gaudenzi.

A l’espera de veure l’evolució de la pandèmia, l’italià assenyala que la seva voluntat és donar prioritat als Grand Slam i a les Finals ATP de Londres. Aquestes últimes, en particular, són les úniques que no poden ser ajornades. O es disputen en les dates previstes o han de ser anul·lades.

“No hi haurà final de sessió. Els jugadors ja han estat aturats prou i estan tots d’acord. Jugarem més tornejos possible en les setmanes que queden fins al desembre, per preservar els punts i els premis”, va dir Gaudenzi. “Els Grand Slam i les finals de Londres tenen prioritat. Arribar a Londres amb tres Grand Slam disputats i algun torneig Masters 1000 estaria bé. Estem treballant per a un calendari hipotètic, amb les finals com a punt fix. L’O2 Arena de Londres només està disponible del 15 al 22 de novembre”, ha subratllat el dirigent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)