Hoquei sobre gel

El Barça jugarà la Continental Cup

Hoquei sobre gel. Amb la final ajornada fins al setembre, la federació internacional ha decidit que sigui el vencedor de la fase regular el representant de la lliga espanyola en la competició europea

El Barça Hockey Gel jugarà el curs vinent la Continental Cup després que la Federació Internacional d’Hoquei sobre Gel (IHF) hagi establert que la plaça de la federació espanyola sigui per al vencedor de la fase regular de la lliga. El club blaugrana va ser eliminat en les semifinals contra el Puigcerdà, però la final entre l’equip de la Cerdanya i el Txuri Urdin s’ha hagut d’ajornar fins al setembre a causa de la crisi de la Covid-19. En tot cas, el Barça havia liderat la fase regular amb dotze victòries en setze jornades, acumulant un total de 33 punts, tres més que el conjunt basc.

D’aquesta manera, i seguint el criteri de la IIHF, el Barça era el primer club de la lliga espanyola en optar a aquesta competició (la segona en importància després de la lliga de campions), opció que el club no ha deixat escapar, recollint el testimoni del Txuri-Urdin, el representant de la LNHH en les últimes tres edicions. L’última ocasió que els blaugrana van disputar la Continental Cup va ser el 2009, quan el conjunt sota les ordres de Ramon Baron, va arribar fins a la segona volta de la competició, després de sumar tres victòries en la primera lligueta davant el Polis Akademisi de Turquia, el HC Slavia Sofia de Bulgària i el Ice Time Herzliya d’Israel (1-13, 3-1 i 14-1, respectivament).

Pel que fa al grup de la primera fase, el conjunt català encara no sap a quins clubs haurà d’enfrontar-se, tot i que sí que és coneixedor de la procedència dels seus hipotètics rivals: Sèrbia, Estònia, Islàndia, Croàcia, Turquia, Bulgària o Bèlgica. La IIHF serà l’encarregada de determinar quins tres clubs formaran part del grup del Barça, així com de la seu d’aquesta primera lligueta. En aquest sentit, els dos capitans del primer equip del Barça Hockey Gel, Héctor Alastruey i Oriol Rubio, han valorat molt positivament el fet que el Barça pugui tornar a Europa onze anys després. “Pot ser que no tornem de la manera que volíem, però sí que és una recompensa a la feina feta durant la fase regular”, afirma Alastruey als mitjans oficials del Barça. Al seu torn, Rubio ha destacat: “Sempre és d’agrair que el club ens ajudi tot i que sabem que no tenim moltes opcions, però a nivell d’imatge, que el Barça disputi una competició europea d’hoquei gel és molt important”.

LA DADA

Feia onze anys que el Barça no jugava competició europea
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)