Atletisme

“Dec haver fet unes 600 o 700 voltes”

Atletisme. Xevi Avellana fa la marató per la Fundació per l’Esclerosi Múltiple i supera l’objectiu de recaptació

Xevi Avellana ha fet 114 maratons, la darrera de les quals ahir per celebrar el tercer aniversari de la centenària, el 2017 a Empúries. Una efemèride que, amb el confinament, l’ha dut a recórrer els 42.195 metres dins de casa, en una tercera planta en l’edifici que té la seva família a Girona. “Tot el matí la gent m’ha anat enviant vídeos i fotos i hi he anat responent i ha estat molt amè”, va explicar tot just acabat el desafiament amb què, alhora, recaptava fons per a la Fundació per l’Esclerosi Múltiple. “Vaig eliminar habitacions perquè per afegir-hi dos o tres metres havies de girar. Pels genolls hagués estat terrible. Només he hagut de fer-ne un de 180 i els altres eren de 45 i, al menjador, hi tenia una taula a la qual feia la volta”, diu sobre el circuit que completava entre el pis on passa la quarantena i un altre al mateix replà que els darrers llogaters van deixar el febrer. “Cada volta la feia en uns 30 segons, deurien ser 50 i 60 metres, m’he refiat del rellotge i, de voltes, n’he fet 600 o 700”, puntualitza sobre el recorregut, que ha fet en 5h24:37. 52.874 passes, segons el seu dispositiu, en què li surten 4.582 quilocalories i 90 pulsacions de mitjana.

“Ha valgut la pena. Feia directes cada hora primer i després cada mitja hora. I al final, és clar”, diu sobre la retransmissió que en feia a Instagram d’una fita per la qual havia marcat l’objectiu de 420 euros i que, abans que acabés el termini a la mitjanit s’acostava als 600 recaptats. El maratonià està content per la xifra reunida i per la notorietat que ha donat a l’esclerosi múltiple. “Amb la Covid-19 aquestes fundacions han quedat sense activitats per recaptar fons”, explicava en la prèvia a aquest diari. La Fundació Esclerosi Múltiple organitza diumenge un desafiament global dissenyat abans que es permetés sortir a fer exercici a l’exterior. “Pots fer un quilòmetre i mig que si ja es pot córrer fora la gent potser en farà més, 500 escales o squads”, diu Avellana, que veu molt llunyana la seva marató 115a. “Ja veurem quan serà, les maratons trigaran a tornar”, es resigna.

SENSE MUR

“Se m’ha fet amè, estar en contacte amb gent i sense forçar el ritme, no n’hi ha hagut”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)