Atletisme

Salt de perxa d’alta volada des del jardí de casa

Atletisme. Duplantis, Lavillenie i Kendricks es repten en una competició a tres bandes promoguda per la World Athletics

El suec Armand Duplantis, el francès Renaud Lavillenie i el nord-americà Sam Kendricks disputen demà una competició de salt de perxa a tres bandes, des dels jardins de casa seva. En temps de crisi i de confinaments, imaginació al poder. Els tres protagonistes d’aquesta competició insòlita figuren entre els tres millors saltadors del moment i tenen el privilegi de disposar d’un fossat de salt de perxa al jardí de casa seva. En aquest desafiament tutelat per la World Athletics, la cita serà a les 17 hores i els tres escenaris de salt seran a Lafayette (Louisiana), on Duplantis té el camp base als Estats Units; la població francesa de Pérignat-lès-Sarliève, on ara s’entrena Lavillenie, i un ranxo a Oxford (Mississipí), on es prepara Kendricks, doble campió mundial de l’especialitat a Londres i Doha, i que acredita una millor marca de 6,06 m. Com que no hi haurà jutges que puguin certificar qui és el que col·loca el llistó més amunt, s’ha establert que el guanyador de la competició serà qui pugui sobrepassar els 5 metres més vegades en el marge de 30 minuts.

Duplantis, el flamant recordista mundial de perxa després de sobrepassar els 6,18 m en la campanya hivernal, no amaga la motivació per a la cita: “Ja estic ansiós per poder competir un altre cop, especialment contra Sam i Renaud.” I hi afegeix: “Com que no se sap quines altres competicions tindrem tots junts, intentarem gaudir amb aquesta prova i passar-ho bé. A més, guanyar també és crucial perquè no m’agrada gaire perdre contra ells.” Lavillenie, l’exrecordista (6,16 m) i campió olímpic a Londres el 2012 i subcampió a Rio el 2016, comenta: “És una magnífica oportunitat per veure els millors saltadors en un nou format de competició mostrant el seu amor per l’esport en una competició quan la majoria dels altres esports estan aturats. I com que estem confinats, no tenim excuses per perdre’ns aquesta competició internacional des de casa.” Al seu torn, Kendricks remarca: “Com que és un sistema únic de competició, tots aprendrem sobre la marxa. No és tan important si serem molt precisos o exactes, el desafiament és que no sabem el que necessitarem per guanyar i, per tant, serà difícil dosificar el nostre esforç.”

La competició es podrà seguir a través de diferents canals de la World Athletics (YouTube, Twitter i Facebook), que no descarta repetir l’experiència en les pròximes setmanes.

LA DADA

El guanyador serà qui superi més vegades els 5 metres en el marge de 30 minuts
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)