Handbol

IVET MUSONS

JUGADORA INTERNACIONAL D’HANDBOL

“El pitjor ja ha passat”

Ivet Musons (1993, Granollers) es va fer una lesió de lligaments encreuats en els Jocs Mediterranis de Tarragona el 2018. Després d’operar-se i d’una posterior recaiguda va estar 14 mesos sense jugar. Aquesta temporada ha tornat a les pistes i l’Elx ja ha anunciat la seva renovació. Com tothom està confinada, però després d’un llarg període de sofriment comença a veure el futur amb més optimisme.

Més de cinc-cents dies sense jugar i just quan torna a les pistes el món s’atura. Deu ser frustrant?
Com que m’ho volia agafat tot amb molta paciència, sense pressa, per retrobar-me a poc a poc, l’aturada tampoc m’ha anat malament del tot perquè ara puc fer treball específic del genoll sense la pressió de la competició.
En certa manera ha sofert també el seu propi confinament durant més d’un any.
Segur que no m’ha costat tant adaptar-me a la situació com a les meves companyes o altres esportistes. A casa no tinc el mateix que en un gimnàs però alguns m’han cedit material, cosa que és d’agrair. Un punt a favor seu.
Té un record precís del moment de la lesió contra Itàlia.
A mesura que passa el temps ho vaig oblidant cada vegada més. Al principi quan els periodistes m’ho preguntàveu sí que em queia alguna llàgrima i tot, però ara està tot superat. Ho veig com un procés d’aprenentatge i la qüestió és tornar més forta que mai.
La recaiguda devia ser dolorosa.
Quan em van operar primer em van dir que serien vuit o nou mesos, que en aquell moment ja em van semblar una eternitat, però també sabia que era una lesió d’encreuats i lligaments molt complicada. Quan passen els mesos el més dur és la incertesa de no saber quan i si podràs tornar a jugar, aixecar-te cada matí i sentir que el genoll et fa mal. Em va costar molt, a més, que la cama agafés ritme. Per sort, el pitjor ja ha passat.
Es va lesionar en el pitjor moment, quan estava en la plenitud de la seva carrera?
Sí. L’any anterior havia debutat amb la selecció espanyola i va ser una temporada espectacular. No sé si era fixa a l’equip però segur que hi tenia un peu a dins. Va passar en un mal moment.
Li va fer ràbia no ser en el mundial del 2019 i veure la selecció espanyola arribar fins a la final?
Més que ràbia, ho veia com una injustícia per a mi. Es pot dir que veient aquella final vaig sentir enveja, però enveja sana.
L’ajornament dels Jocs no li anirà malament des d’un punt de vista personal?
Mirant-ho egoistament, amb tot el que ha passat em va bé. Aquest any era molt just per a mi. Hauria lluitat molt per ser convocada, però el genoll té un límit. Ho veia impossible. Una temporada serà suficient per tornar al meu millor nivell. El 2021, a més, també hi ha el mundial a Granollers i Barcelona, que em fa molta il·lusió.
Un altre vallesà, Carlos Viver, la va portar a la selecció. Li ha trucat?
Sí, i no només per veure com anava l’evolució física de la lesió sinó per com em trobava psicològicament. El fet que molta gent, no només ell, s’hagi preocupat per mi m’ha donat un punt extra de motivació i noto que m’ha ajudat en la recuperació.
Quan ha tornat a la pista ho ha fet amb por?
Costa molt tornar a tenir una concentració plena, sobretot pensar que no em faré mal, però a poc a poc, com el dolor, m’ha anat marxant del cap. Encara no tinc una confiança absoluta, però els primers mesos van ser molt pitjors.
Com aprofita el temps durant aquesta situació tan anormal?
Una cosa sí que he pogut fer mentre he estat lesionada, que és un màster. Abans de la lesió ja m’havia graduat d’INEF.
Li sembla just que la federació hagi proclamat campió de lliga el Bera Bera?
Han tardat massa a anunciar-ho, però és la decisió més assenyada que podien prendre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)