Atletisme

Arriba la versió femenina de l’Ultimate Garden Clash

Atletisme. La grega Stefanidi, la nord-americana Nageotte i la canadenca Newman competiran a distància per veure qui supera més cops els 4 metres en perxa en 30 minuts

Quinze dies després de la primera edició de l’Ultimate Garden Clash, la competició a tres bandes de salt de perxa en els jardins d’Armand Duplantis, Renaud Lavillenie i Sam Kendricks, dissabte es disputarà al versió femenina del desafiament, també tutelada per la World Athletics. Les protagonistes seran la grega Katerina Stefanidi, vigent campiona olímpica, la nord-americana Katie Nageotte, dues vegades campiona indoor del seu país, i la canadenca Alysha Newman, campiona dels Jocs de la Commonwealth. Si en la competició masculina es tractava de veure quin atleta era capaç de superar més vegades els 5 metres en el marge de 30 minuts, en la versió femenina es col·locarà el llistó a 4 metres. En comparació hi haurà més dificultat per a les dones perquè si el rècord masculí està situat en 6,18 m, el femení és de 5,06 m i, per tant, l’alçada equivalent hauria estat de 3,84 m. En tot cas, s’ha volgut arrodonir la marca. L’alçada no serà l’única diferència de la competició, ja que les tres atletes no disposen de la infraestructura necessària a casa seva i, per tant, saltaran des de les pistes d’Atenes (Stefanidi), Marietta, a Georgia (Nageotte), i a Bolton, a Ontario (Newman).

Des que va conèixer la iniciativa de l’Ultimate Garden Clash, Stefanidi va voler implicar-se en la competició femenina en una mena de desafiament per superar el resultat dels homes. “En principi, quan vaig veure que arribaven a saltar fins a 98 vegades (36 Duplantis i Lavillenie, i 26 Kendricks), vaig pensar que seria impossible superar-los. Però un cop he començat a preparar la competició penso que els podem guanyar. És una forma divertida en què les dones ens enfrontem als homes”, diu Stefanidi, que acredita una millor marca personal de 4,91 m. Nageotte també té aquest registre, però aconseguit en pista coberta, mentre que Newman té 4,82 m de plusmarca personal.

LA DADA

Com que no disposen de la infraestructura necessària a casa seva, saltaran des de les pistes d’Atenes, Marietta (Georgia) i Bolton (Ontario)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)