Waterpolo

DANI BALLART

ENTRENADOR DE L’EQUIP FEMENÍ DE WATERPOLO DEL CN MATARÓ PER A LA TEMPORADA 2020-21

“El projecte és ambiciós i il·lusionant”

El CN Mataró ha crescut en els últims cinc anys i prendre algun títol al CN Sabadell és un gran luxe

L’experiència amb el Gezira ha estat molt enriquidora. M’ha permès sortir de l’àrea de confort i conèixer una cultura diferent

Dani Ballart (Barcelona, 1973), integrant com a jugador de la generació daurada de la selecció espanyola, va veure estroncada la seva aventura a la banqueta del Gezira egipci per culpa del coronavirus. La seva tornada precipitada, però, va servir perquè la directiva del CN Mataró pensés en ell per consolidar el projecte de l’equip femení, que vol continuar el procés de creixement i que aquest curs ja ha acabat en primer lloc de la lliga. De feina i ambició no n’hi faltarà.

Com valora la seva aventura a Egipte?
Ha estat una experiència molt enriquidora. Bàsicament perquè un surt de la seva àrea de confort, que és el que volia, i a més tens la possibilitat de conèixer una cultura diferent. Allà no poden ser professionals, però tret d’això tenen una gran il·lusió per créixer i ser millors, i a més disposen d’instal·lacions molt grans, amb una piscina olímpica a cada club, com a mínim.
Quan va tornar?
El 17 de març aterrava a Barcelona i dos dies després tancaven l’espai aeri egipci. Allà hi ha hagut menys casos de coronavirus que aquí. A l’Àfrica la pandèmia va arribar més tard que a Europa, i a Egipte, amb previsió, van poder prendre mesures molt més dràstiques i ràpides.
Un cop a casa, li arriba l’oferta del Mataró.
Sí, és molt il·lusionant. A Egipte he tingut l’oportunitat de seguir igualment la lliga i en cap cas he desconnectat. He pogut seguir els partits per internet i veure l’aposta i el pas endavant del Mataró amb el fitxatge de jugadores tan importants com l’Anni Espar. Evidentment, no vaig necessitar gaire temps per pensar-m’ho en el moment que em va trucar el club. El projecte és ambiciós i il·lusionant, i és un plaer poder-m’hi sumar.
Ja ha parlat amb Marina Zablith, la seva antecessora?
Sí, hi he parlat una bona estona. Li vaig exposar els meus arguments perquè penso que seria important que continués entre nosaltres, tant pels seus coneixements com perquè penso que ens podríem ajudar molt. Ara ha de prendre una decisió.
I amb les jugadores?
Vam fer una presentació per videoconferència. Va ser com un retrobament perquè, excepte les més joves, pràcticament les conec totes. Els vaig poder explicar a grans trets per on aniria la temporada, els sistemes d’entrenament i les nostres ambicions.
I quins són els seus propòsits?
La gran ambició és intentar guanyar el màxim possible, que per sort és una ambició compartida per les mateixes jugadores, que també tenen aquesta fam per mantenir-se a dalt i continuar guanyant més coses, i això és el més important. Per intentar arribar a les finals i tenir l’oportunitat de guanyar hem de fer un gran esforç a l’hora de l’entrenament. Des del punt de vista tàctic, m’encanta el sistema defensiu; tenir una defensa molt fèrria, tancada, organitzada i molt estudiada. I en atac, m’agrada dotar les jugadores de solucions davant els problemes i fer-los visualitzar la manera més clara per contrarestar el rival.
Amb els moviments que hi ha hagut a la plantilla, trobar una substituta amb solvència de Brigitta Games per a la posició de boia serà una de les claus.
En el món del waterpolo les boies de categoria són poques i comptades, i aquest és el gran hàndicap, però hi estem treballant i espero que tinguem èxit en breu.
Va gaudir de l’etapa hegemònica del CN Sabadell al costat de Nani Guiu; del creixement del Sant Andreu, i ara ho viurà des del CN Mataró. La lliga ha guanyat en emoció respecte als seus inicis a la banqueta, el 2011, oi?
Les forces s’han igualat en el decurs dels anys en el waterpolo femení i com més competitivitat hi hagi millor. Els clubs han fet una aposta forta pel waterpolo femení i això ajuda les jugadores perquè tinguin millors condicions. El CN Mataró ha crescut en els últims cinc anys i prendre algun títol al Sabadell és un gran luxe, a més del gran èxit que va obtenir el 2016 amb la copa LEN.
Ha entrenat tant homes com dones. Hi veu diferències?
Hi ha un denominador comú que és el waterpolo i tots parlem el mateix idioma. Al final, la gran diferència és la gestió, i tinc un passat i una experiència que m’avalen. Entrenar dones em fa sentir feliç i còmode perquè ja ho he fet amb anterioritat, i vaig ser capaç de treure molt bon rendiment als equips.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)