Atletisme

Refer la pista de Sabadell podria costar un milió d’euros

Atletisme. La federació catalana, indignada per la manera com es va desmuntar per fer-hi un hospital temporal, encara no sap quan es podrà disposar de la instal·lació

El vicepresident de la Federació Catalana d’Atletisme, Josep Maria Antentas, ha fet pública la seva indignació per la manera com es va desmuntar la pista coberta de Sabadell per fer-hi l’hospital temporal Vallès Salut a dins i ajudar en la crisi de la Covid-19. No ha expressat el seu malestar fins ara perquè considera que primer era la malaltia, però creu que ha arribat el moment i ha fet una dura carta pública per queixar-se. Josep Maria Antentas, que és de Sabadell, ha explicat que per desmuntar l’anella on hi ha el peralt i els carrers de la pista es van fer servir serres radials per tallar-ho sense cap mirament. Antentas assenyala que no sap com està guardat tot el material i que refer-la es possible que tingui un cost proper al milió d’euros.

El vicepresident és molt crític amb l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, perquè considera que va tirar pel dret amb la brigada municipal a l’hora de desmuntar la pista. La federació ja s’ha posat en contacte amb l’empresa que la va muntar, Mondo. Aquests van demanar temps per fer un pressupost i reunir els empleats perquè tot just començava el confinament, però no es van esperar.

Josep Maria Antentas manifesta que en aquests moments no saben com està tot el material i no poden fer una valoració exacta del que podria costar tornar a posar la pista al seu lloc i deixar-la a punt per competir. “Pel que ens diu l’empresa i el que hem vist, això ens podria costar de 700.000 euros a un milió.” Antentas manté que es podia haver fer tot molt millor amb la col·laboració de l’empresa: “Us espereu dos dies més, la desmunten, la guarden i ho fan d’una manera que, si s’ha de tornar a muntar al cap d’uns mesos, es pugui tornar a fer i que no costi tants diners.”

Res contra l’hospital

Josep Maria Antentes ha volgut deixar clar que no té res en contra que es muntès l’hospital temporal a les instal·lacions de la pista coberta, però sí de com es va fer: “Jo no m’oposo a això de l’hospital, jo m’oposo a la manera com s’ha fet tot.” També ha dit que s’hauria pogut deixar l’anella del peralt i només desmuntar la part central, com es fa sempre quan acaba la temporada: “En comptes de posar-hi 250 llits n’hi haurien cabut 210 i no passava res.” Com tampoc passa res, ha afirmat, si, tal com es diu ara, es vol mantenir l’hospital temporal fins al desembre o la primavera. El vicepresident ha explicat que el president de la federació catalana, Joan Villuendas, “ja ha demanat diàleg amb l’Ajuntament de Sabadell per preguntar a veure què pensen fer”.

La federació desconeix quan podrà disposar de les instal·lacions. De fet, l’hospital Parc Taulí ha demanat que es mantingui l’hospital de campanya instal·lat al pavelló fins a l’hivern”en previsió d’un possible nou brot epidèmic”, segons assenyala el director general del centre, Joan Martí, en una entrevista a l’ACN.

El retorn del pavelló a l’activitat atlètica, doncs, va per llarg.

EL PROTAGONISTA

Jo no m’oposo a això de l’hospital, jo m’oposo a la manera con es va fer tot
No ens han deixat entrar allà on ho guarden i no hem vist res, no es pot valorar què costarà tornar a posar la pista
L’empresa que ho va muntar, Mondo, pel que ha vist, diu que això podria costar de 700.000 euros a un milió
Josep Maria Antentas
VICEPRESIDENT DE LA FEDERACIÓ CATALANA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)